Izvor: Auto blog/Automobili arhiva vesti 24.08.2017

U Amsterdamu se gradi parking ispod kanala

Auto blog 24.08.2017
Holanđani primenjuju nove tehnike podvodne gradnje kako bi svojim građanima obezbedili na površini više slobodnog prostora. Kako bi se obezbedila dodatna parking mesta u prilično užurbanom amsterdamskom kvartu De Pijp, gradske vlasti su odobrile… »

Nemate novca za automobil Lamborghini? Kupite smartfon

Auto blog 24.08.2017
Sa cenema koje se kreću od par stotina hiljada evra pa naviše, za ogromnu većinu ljudi modeli Lamborghinija su nedostižan san. Ipak, oni koji imaju 2.000 evra viška na računu, mogu da se uteše kupovinom smartfon uređaja sa značkom ove čuvene… »

Goodyearova najnovija tehnologija SealTech izabrana za novi Volkswagen Arteon

Auto blog 24.08.2017
Goodyearovom tehnologijom SealTech za produženu mobilnost začepljuju se probušena mesta prečnika do 5 mm koja se nalaze na području gazećeg sloja pneumatika Kranj, 24. avgust 2017. – Kod proizvođača automobila i potrošača opaža se sve veće… »

Sistem koji može da spreči 85.000 sudara godišnje

Auto blog 24.08.2017
A vozači koji ga imaju u vozilu ga isključuju... Nova studija koju je sproveo Institut za bezbednost u drumskom saobraćaju je pokazala da sistem za upozorenje na prelazak u drugu voznu traku ima potencijal sprečavanja čak 85 hiljada sudara globalno… »

Apple kreće sa samovozećim taksijem

Auto blog 24.08.2017
Tehnološki gigant Apple ne staje s razvojem autonomne tehnologije u automobilima pa su najavili da uskoro kreću sa samovozećim taksijima. U prvoj fazi će takva vozila, poput ovog na slici, prevoziti njihove zaposlene unutar kompleksa kompanije, a… »

Honda patentirala dizajn same unutrašnjosti

Auto blog 24.08.2017
Honda je patentirala izgled prednje instrument table koju će koristiti na nekim budućim modelima... Koliko vidimo, ekrani su u potpunosti preuzeli uloge konvecionalnih instrumenata pa će se sada jedan nalaziti tačko ispred Vas u kombinaciji sa već… »

IAA Premiera: Škoda Karoq digitalna instrument tabla

Auto blog 24.08.2017
MSA premijera - ŠKODA KAROQ sa potpuno prilagodljivom digitalnom instrument tablom ŠKODA će na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti prilagodljivu digitalnu tehnologiju koju je prvi put primenila kod novog modela ŠKODA… »

Unapređeni Škoda Vision E Concept na sajmu u Frankfurtu

Auto blog 24.08.2017
Škoda je najavila da će sledećeg meseca na sajmu automobila u Frankfurtu između ostalog izložiti i unapređeni Vision E Concept. Vision E Concept je predstavljen ranije ove godine na sajmu u Šangaju, dok će primerak za Frankfurt dobiti neke nove… »

Oštrije kazne, niža granica za pijanstvo

Auto blog 24.08.2017
Vozači, ovo vas čeka: niža granica za pijanstvo, veća novčana kazna i nove kategorije pijanstva Za vožnju u pijanom stanju kazne će biti veoma visoke i svako ko "naduva" više od 1,2 promila moraće da plati najmanje 100.000 dinara! Alkohol je uz… »

Najavljen novi Porsche Cayenne

Auto blog 24.08.2017
Porsche je sa novim teaser crtežom najavio novu, treću generaciju modela Cayenne, koji će predstavnicima medija biti prikazan već sledeće nedelje (29.avgusta), dok će šira javnost morati da sačeka septembarski sajam automobila u Frankfurtu kako bi… »