Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Evakuisan kvart u Amsterdamu: Pronađena eksplozivna naprava

Blic 24.08.2017
Područje kvarta Amstelstrat u Amsterdamu evakuisano je nakon što je pronađena eksplozivna naprava na "ulaznim vratima". Najmanje jedna ulica je zatvorena za saobraćaj dok su na terenu eksperti za eksploziv. "Evakuacija u toku zbog moguće eksplozivne… »

Oglasili se roditelji Amerikanca pretučenog na Zakintosu: Želimo da svi odgovorni za smrt našeg sina dugo budu u zatvoru

Blic 24.08.2017
Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova. U prvom… »

Nobelovci upozoravaju: Tramp bi mogao da izazove novu krizu, na koju sada niko i ne pomišlja

Blic 24.08.2017
Osamnaest dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju dalo je zabrinjavajući potvrdan odgovor na pitanje nemačkog lista Velt da li svetu preti nova finansijska kriza poput one koja je 2008. uzdrmala globalnu ekonomiju. Ekonomski nobelovci ne veruju baš… »

Tajfun poharao jug kine: Najsnažnija oluja u poslednjih pola veka, 16 ljudi poginulo (video)

Blic 24.08.2017
Smrtonosni bilans tajfuna "Hato", najsnažnije oluje koja u više od pola veka pogodila južni kineski region oko Hong Konga, popeo se na 16, javlja AFP. Vlasti Makaoa saopštile su da je na toj teritoriji život izgubilo osam ljudi, uključujući dvojicu… »

Neko u Americi je upravo osvojio 758,7 miliona dolara

Blic 24.08.2017
Na američkoj lutriji "Pauerbol" (Powerball) je osvojen džekpot u iznosu 758,7 miliona dolara, što je najveća nagrada u američkoj istoriji koju je dobio jedan tiket. Karta s pobedničkom kombinacijom brojeva 4, 6, 7, 16, 23 i 26 prodata je u gradu… »

Trampov "Besni pas" napao Moskvu: Znamo da Rusija nasilno prekraja granice, naoružaćemo Ukrajinu

Blic 24.08.2017
Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je danas u Kijevu da Rusija pokušava da nasilno prekraja granice i ocenio da Moskva predstavlja međunarodnu opasnost, preneo je AP. Matis je danas prisustvovao paradi povodom 26. godišnjice nezavisnosti… »

Nesreća u Brazilu: Potonuo brod sa 70 putnika, najmanje sedam žrtava

Blic 23.08.2017
Putnički brod sa oko 70 putnika potonuo je u severnoj brazilskoj državi Para, a potvrđeno je da je najmanje sedam osoba izgubilo život, saopštile su danas brazilske vlasti. Spasioci su pronašli 25 preživelih, a nastavlja se potraga za ostalim… »

Za devet meseci umrla četiri ruska ambasadora

Blic 24.08.2017
Četiri ruska ambasadora umrla su za svega 9 meseci, piše “Njuzer” nakon što su ruske i sudanske vlasti saopštile da je diplomatski predstavnik Rusije Mirgajas Širinskij pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu. - Sve se odigralo oko 18 sati… »

Osmoro nestalih u klizištima na jugoistoku Švajcarske

Blic 24.08.2017
Osam osoba, među kojima i državljani Nemačke, Austrije i Švajcarske, od juče se vode kao nestale u klizištima, koje su pogodile jugoistok Švajcarske, saopštila je danas policija. Zbog klizišta evakuisano je nekoliko manjih sela. Klizište je… »

Istraživanje: Migranti najvišše dobrodoššli na Islandu, a najmanje u jednoj zemlji na Balkanu

Blic 24.08.2017
Migranti su najviše dobrodošli na Islandu i Novom Zelandu, a najmanje u Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Srbiji, prema anketi "Galupa", koju prenosi britanski list "Independent". Taj list navodi i da je većina zemalja, koje su među deset… »