Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Eksplozija u Kijevu na Dan nezavisnosti, dvoje povređeno

Danas 24.08.2017
U centru Ukrajinske prestonice gde se danas obeležava Dan nezavisnosti došlo je do eksplozije, pri čemu je povređeno dvoje ljudi, prenose strani mediji. Prema informacijama portala Rosia24 incident se dogodio u Ulici Gruševskoga u 14.06 sati po… »

Jedan dobitnik najveće nagrade

Danas 24.08.2017
Jedini dobitnik Pauerbol loto nagrade od 758,7 miliona dolara je tiket kupio u gradiću Votertaunu, koji je postao poznat u aprilu 2013. kada je u njemu ubijen terorista koji je postavio bombu na cilju Bostonskog maratona, javio je AP. Ova Pauerbol… »

Matis: Rusija nasilno prekraja granice

Danas 24.08.2017
Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je danas u Kijevu da Rusija pokušava da nasilno prekraja granice i ocenio da Moskva predstavlja međunarodnu opasnost, preneo je AP. Uprkos negiranju, mi znamo da oni hoće na silu da prekrajaju… »

U Albaniji pojačane mere bezbednosti

Danas 24.08.2017
Albanska policija je saopštila da posle terorističkih napada u Evropi uvela pojačane mere bezbednosti širom zemlje, javio je AP. U saopštenju se kaže da je policijsko pristustvo pojačano u svim gradovima na mestima okupljanja većeg broja ljudi… »

Krasnoseljski: Ako odu Rusi, izbiće rat

Danas 24.08.2017
Povlačenje ruskih mirotvoraca iz Pridnjestrovlja izazvaće početak rata u regionu, izjavio je predsednik te nepriznate republike Vadim Krasnoseljski. Mir na našoj zemlji obezbeđuju mirovne snage, pre svih ruske. Ako se povuku mirotvorci, biće rata… »

Specijalci tukli žene, šest u Hitnoj

Danas 24.08.2017
U mestu Kruščica kod Viteza, u Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca i meštana koji protestuju protiv izgradnje dve hidroelektrane koje bi to izletište uništile. Prema rečima učesnice protesta… »

Sumnjive pošiljke Severne Koreje

Danas 23.08.2017
Severna Koreja pokušala je da pošalje oružje sirijskoj agenciji za hemijsko oružje (SSRC), navode nezavisni stručnjaci u izveštaju koji je dostavljen Savetu bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) . Nezvisni stručnjaci su otkrili da su u… »

Šarli Ebdo ponovo na meti kritika

Danas 23.08.2017
Francuski satirični magazin Šarli Ebdo suočio se sa kritikama na internetu zbog naslovne strane na kojoj se islam povezuje sa napadom u Španiji, a kritičari strahuju da bi takav način izveštavanja mogao da podstakne islamofobiju. Najnovije izdanje… »

Sukob migranata i policije u Italiji

Danas 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se danas sa grupom od oko 100 migranata koji su odbili da se sklone sa jednog trga u centru Rima i odu u izbeglički kamp, javio je AP, dodajući da je dvoje ljudi uhapšeno. Migranti su bacali kamenje, boce i kanistere plina… »

Dan nezavisnosti Ukrajine

Danas 24.08.2017
Dan nezavisnosti je državni praznik Ukrajine koji se svake godine obeležava 24. avgusta, u čast sećanja na dan kada je Vrhovna rada Ukrajinske SSR prihvatila "Akt proglašenja nezavisnosti Ukrajine", što se smatra datumom stvaranja savremene… »