Izvor: EurActiv arhiva vesti 24.08.2017

Slovačka sprema zabranu manjih plata za strane radnike

EurActiv 24.08.2017
Slovačka se sprema da u Zakon o radu unese zabranu socijalnog dampinga, rasprostranjene prakse da preduzeća stranim radnicima koje obično "uvezu" posredničke agencije iz Ukrajine, Bugarske i Srbije plaćaju manje nego Slovacima na istom radnom mestu… »

Dve godine od sporazuma u Briselu, malo pozitivnih pomaka

EurActiv 24.08.2017
Kosovski analitičar Beljulj Bećaj ocenio je 24. avgusta da su najveći krivci za to što sporazumi Beograda i Prištine potpisani u Briselu pre dve godine nisu realizovani upravo njihovi potpisnici, jer se plaše da bi se tako otkrila suština dogovora… »

CEP: Što pre osposobiti domaće institucije za upravljanje IPARD sredstvima

EurActiv 24.08.2017
Ukoliko domaće institucije skorije ne dobiju akreditaciju za korišćenje sredstava iz pretpristupne pomoći EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja (IPARD), rizikujemo da izgubimo milione evra, upozorava Centar za evropske politike. Za period od… »

Još jedna zabranjena hemikalija na holandskim farmama pilića

EurActiv 24.08.2017
Skandal sa jajima zaražnim toksičnim insekticidom preti da se ponovo razbukta nakon što je holandska ministarka zdravlja obavestila parlament da su na farmama živine nađeni tragovi još jednog zabranjenog insekticida. Reč je o insekticidu čija je… »

Uzbuna zbog pravosudne reforme u Rumuniji

EurActiv 24.08.2017
Rumunski predsednik sa desnog centra i državni tužilac osudili su reformu pravosuđa koju je predložila vlada kao napad na vladavinu prava. Reagovanje predsednika Klausa Joanisa ukazuje na još jedno političko sporenje nakon što je pre nekoliko… »