Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 24.08.2017

Prenatalni test dostupan za veći broj trudnica

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Prenetalni genetski testovi su, slobodno možemo reći, jedan od najboljih izuma genetičara. Oni pomažu budućim roditeljima da precizno saznaju da li njihova beba ima neke genetske poremećaje, promene na hromozomima ili nepravilnosti u broju… »

Od 1. septembra đake će podučavati i 1.300 policajaca

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Početkom školske godine 1.300 aktivnih i penzionisanih pripadnika MUP-a počeće jednom mesečno da drže časove četvrtacima i šestacima o prevenciji nasilja, narkomaniji i alkoholizmu, bezbednosti na internetu i zaštiti od požara. Predavanja će… »

Rebalans ubrzava projekte, u vrtićima mesta za još 216 mališana

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Čačak - Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici izmene i dopune odluke o budžetu za ovu godinu. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je da su se na ovaj način stekli uslovi za efikasniji nastavak započetih i planiranih… »

Vasiljević: Izdao sam, ali spekulante i prevarante

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Nova Varoš - Politička previranja u Novoj Varoši traju skoro godinu dana, a sve je počelo kada je Srpska napredna stranka (SNS) u tom mestu izgubila skupštinsku većinu, nakon čega je grupa građana „Novi ljudi za Novu Varoš“, koja je… »

Dosta je bilo i Nova Srbija: Vlast uništava prosvetu

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Čačak - Gradski odbor Pokreta "Dosta je bilo" saopštio je danas da je Srpska napredna stranka nasrnula na čačansko školstvo, smenom troje direktora škola, dok Nova Srbija smatra da je ideja o digitalizaciji školskih dnevnika način da se razbije… »

Asfaltiranje puteva na seoskom području teče po planu

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Užice - Radovi na asfaltiranju puteva u seoskim mesnim zajednicama teku po planu i programu, rekao je člana Gradskog veća zadužen za mesne zajednice, Vladimir Sinđelić. "U prethodnim nedeljama smo završili asfaltiranje tri putna pravca u MZ Gorjani… »

Odbornici sutra o budžetu i broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Gornji Milanovac - Na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, odbornici će razmatrati izveštaj o budžetu za prvih šest meseci, kao i predlog o potvrđivanju Sporazuma o bratimljenju između opštine Gornji Milanovac i grada… »

Moravci čekaju ljubitelje violine, violina zaživela bez tajkuna i političara

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Ljig – Za dva dana kreće za sada jedino takmičenje violinista Srbije koje će se održati u selu Moravci nedaleko od Ljiga. Iako bez političara i pomoći iz budžetske kase, seljaci ovog kraja poznatog po zvucima omiljenog instrumenta uspeli su da… »

Vučić bere šljive u Osečini

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisutvovaće sutra otvaranju Sajma šljiva u Sportskom centru u Osečini. Ovogodišnji Sajam šljiva u Osečini je dvanaesti po redu. U odnosu na broj stanovnika Osečina ima najveći broj stabala šljive u Srbiji i… »

Filipović potpisao četvorogodišnji ugovor

Glas Zapadne Srbije 24.08.2017
Čačak - Sedamnaestogodišnji Veljko Filipović potpisao je prvi profesionalni ugovor, na četiri godine, sa Fudbalskim klubom Borac. "Nastavljamo sa praksom da potpisujemo ugovore sa talentovanim dečacima iz sopstvenog pogona. Veljko je svojim igrama i… »