Izvor: iKragujevac arhiva vesti 24.08.2017

Kompanije iz Izraela zainteresovane za Kragujevac

iKragujevac 24.08.2017
Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju Aleksandar Štajn priredili su prijem za ambasadorku Izraela u Srbiji Alonu Fišer Kam. Prijemu je prisustvovao i Nebojša Jakovljević… »

Važna vest za đake: Od septembra uvodi se još jedan predmet!

iKragujevac 24.08.2017
Od ove školske godine 1.300 aktivnih i penzionisanih pripadnika MUP-a jednom mesečno će držati časove četvrtacima i šestacima o prevenciji nasilja, narkomaniji i alkoholizmu, bezbednosti na internetu i zaštiti od požara. Na predavanjima će… »

Brojna dešavanja na Šumadijskom sajmu poljoprivrede

iKragujevac 24.08.2017
Šumadijski sajam poljoprivrede, 14. po redu, biće održan od 7. do 10. septembra na kragujevačkom sajmištu. Na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede predstaviće se više od 100 izlagača, a pripremljen je i bogat prateći program. Kao i ranijih godina… »

Ispovest oca poznate Kragujevčanke: "Izbačen sam na ulicu, nemam gde da živim"

iKragujevac 24.08.2017
Pre četiri godine Marija Šerifović je u filmu "Ispovest" otvorila dušu i ispričala koliko su njema majka Verica i ona propatile pored njenog oca Rajka, za kojeg je rekla da je kockar i alkoholičar, kao i da je fizički zlostavljao njenu majku. Posle… »

Ukoliko ispunjavate ovaj uslov, konkurišite već danas za posao

iKragujevac 24.08.2017
Otvoren novi konkurs Ministarstva odbrane. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za prijem profesionalnih vojnika u jedinice i ustanove Vojske do popune radnih mesta, a građani mlađi od 30 godina, koji su odslužili vojni rok sa… »

Strožije mere u saobraćaju: Menja se zakon, a kazne su velike!

iKragujevac 24.08.2017
Alkohol je uz nepoštovanje propisane brzine kretanja, jedan od najčešćih uzročnika saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama, pa će vozači koje budu vozili u pijanom stanju morati da se suoče sa još strožim sankcijama, iako ni ove dosadašnje… »

Probajte i vi: Kragujevčanin je pravnik, ali radi drugi posao za platu od 1000 evra!

iKragujevac 24.08.2017
Vladimir Milenković iz Kragujevca danas zarađuje više od 1.000 evra mesečno nakon što je završio kurs programiranja. Kao diplomirani pravnik nikako nije mogao da dođe do pristojnih primanja, pa je odlučio da se prekvalifikuje. Njegovu ispovest vam… »

Danas slavimo velike svece: I evo šta obavezno treba da uradite!

iKragujevac 24.08.2017
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svete mučenike Anikitija i Fotija. Sveti Nikita i Fotije prizivaju se u molitvama pri jeleosvećenju i vodoosvećenju i u narodu se veruje da na današnji dan treba izgovoriti svojevrsnu besedu kako bi vam… »

Sutra pojedine ulice ostaju bez struje!

iKragujevac 24.08.2017
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernih uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do povremenih prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu Resnika ,Novog Milanovca i Ilićeva-majdan. -Zbog rekonstrukcije… »

Visok umetnički nivo i dobra festivalska atmosfera

iKragujevac 24.08.2017
Za učesnike 12. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, organizovao je svečani prijem, na kome su učesnici festivala razmenili svoje utiske o… »