Izvor: InfoKG/Regioni arhiva vesti 24.08.2017

Učesnici Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala impresionirani Kragujevcom

InfoKG 24.08.2017
Učesnici 12. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, od kojih neki već drugi ili treći put borave u Kragujevcu, impresionirani su gostoprimstvom domaćina, dobrom atmosferom i druženjem, a svoje utiske su podelili na današnjem… »

Prenatalni test dostupan za veći broj trudnica

InfoKG 24.08.2017
Prenatalni genetski testovi su, slobodno možemo reći, jedan od najboljih izuma genetičara. Oni pomažu budućim roditeljima da precizno saznaju da li njihova beba ima neke genetske poremećaje, promene na hromozomima ili nepravilnosti u broju… »

Uskoro Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu

InfoKG 24.08.2017
Šumadijski sajam poljoprivrede, 14. po redu, biće održan od 7. do 10. septembra na kragujevačkom sajmištu. Na najvećoj jesenjoj smotri agrara južno od Save i Dunava predstaviće se više od 100 izlagača, a pripremljen je i bogat prateći program… »

ENERGETIKA: U toku rekonstrukcija kotlova od tri miliona evra

InfoKG 24.08.2017
“Energetika” trenutno radi na remontu, odnosno rekonstrukciji i revitalizaciji, kotlovskih postrojenja za koji će biti utrošeno oko tri miliona evra. Reč je o najobimnijem remontu u poslednjih 25 godina, tvrdi PR kragujevačke toplane, Katarina… »

“Malac genijalac” upisuje nove polaznike (FOTO)

InfoKG 24.08.2017
Centar za edukaciju “Malac genijalac”, škola mentalne aritmetike, upisuje nove polazike i nalazi se na novoj adresi u ulici 27. marta broj 4, na drugom spratu. “U novom, velikom prostoru, pored najsavremenije opremljenih učionica, deci smo… »

Školska godina počinje štrajkom i protestima

InfoKG 24.08.2017
Školska godina će u oko 750 škola, koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika, početi 1. septembra skraćenjem časova na 30 minuta i protestima po gradovima Srbije. To je najavila predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Jasna… »