Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.08.2017

Prenatalni test dostupan većem broju trudnica

Južne vesti 24.08.2017
Provera da li beba ima genetske poremećaje, promene na hromozomima ili nepravilnosti u broju hromozoma, sada je dostupnije roditeljima, jer je američka kompanija Veritas ponudila trudnicama ovu mogućnost po sniženoj ceni od 490 evra. Takozvani “Prvi… »

Počinju "Dani šljive" u Blacu

Južne vesti 24.08.2017
Predavanjima o proizvodnji i preradi, izborom za najbolje voćare i najbolje proizvode od šljive, ali i uz koncerte "Lexington benda", "Crvene jabuke", Halida Bešlića i grupe "Legende", u Blacu se od 25. do 27. avgusta održava tradicionalna… »

Direktor niškog Biroa rada i dalje ćuti o partijskom zapošljavanju

Južne vesti 24.08.2017
Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rekli da o tome ko će i po kojim kriterijumima biti zaposlen u niškoj filijali odlučuje njen direktor Boban Matić, on nedeljama izbegava da odgovori na pitanja novinara kako su do posla došli… »

Sportski savez Niša dobio novo rukovodstvo u poslednji čas

Južne vesti 24.08.2017
Nakon 3 meseca od smene predsednika i celokupne Uprave Sportskog saveza Niša, izglasano je novo rukovodstvo. Za prvog čoveka saveza postavljen je dugogodišnji košarkaški radnik Zvonimir Stanković, koji je rekao da je prioritet pomoć niškim… »

Dačić se sastaje u Nišu sa ministrom spoljnih poslova Makedonije

Južne vesti 24.08.2017
Usred diplomatske krize izazvane optužbama za špijunažu i povlačenjem ambasadora Srbije iz Skoplja, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se u petak, 25. avgusta, u Nišu sa svojim kolegom iz Makedonije Nikolom Dimitrovim. Posle… »

Počinju "Filmski susreti", Niš ponovo grad glumaca

Južne vesti 24.08.2017
Jedinstveni festival po tome što je posvećen glumcima, 52. "Filmski susreti" biće svečano otvoreni večeras od 20:30 na Letnjoj pozornici. Prve večeri festivala biće prikazani filmovi “Stado” i “Ustav Republike Hrvatske”, a pre toga biće… »

Renovira se vrtić “Neven”, roditelji nezadovoljni

Južne vesti 24.08.2017
Do kraja septembra roditelji neće moći da vode decu u vrtić “Neven”, koji se nalazi u Katićevoj ulici u Nišu, kaže v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, jer je u toku renoviranje. Roditelji su nezadovoljni jer će, kako tvrde, sada… »

Ubijen muškarac u pucnjavi kod Tvrđavskog mosta

Južne vesti 24.08.2017
Kod Tvrđavskog mosta u centru Niša, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, ubijen je muškarac u pucnjavi koja se dogodila rano jutros. Prema nezvaničnim informacijama ispaljena su 4 metka, a razlog je navodno svađa zbog devojke. Sve se, kako kažu… »

Koncert Dejana Petrovića nasred Nišave

Južne vesti 24.08.2017
Po prvi put u istoriji Niša, kažu u Kabinetu gradonačelnika, biće postavljena bina na Nišavi, na kojoj će nastupiti majstor trube Dejan Petrović sa svojim big bendom. Ovim koncertom će, dodaju, 1. septembra biti obeležen Dan mladih u Nišu. Bina… »

Tribina o obnovi zadruga i jačanju srpskih sela

Južne vesti 24.08.2017
“Obnova i oživljavanje srpskog sela” je naslov tribine koja će se održati u petak, 25. avgusta u sali Skupštine grada Niša sa početkom u 11:55. Tribina se održava povodom otvaranja konkursa za dodelu novca za osnivanje novih i podršku… »