Izvor: Kamatica arhiva vesti 24.08.2017

Skupština o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Kamatica 24.08.2017
Skupština Srbije počeće danas vanredno zasedanje, a na dnevnom redu su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Izmenama tog zakona predviđeno je da državljani članica Evropske unije mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji, ali pod… »

Kurs dinara 119,36

Kamatica 24.08.2017
Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,3555 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,8 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem… »

Većina radi za 30.000 do 35.000 dinara

Kamatica 24.08.2017
Prosečna zarada u Srbiji je mnogo bliže minimalcu, pokazuju analize Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u junu ove godine, prema Republičkom zavodu za statistiku… »

Rusi iskeširali - najveće preuzimanje u istoriji

Kamatica 24.08.2017
Najveći ruski proizvođač nafte, državni Rosnjeft, dovršio je preuzimanje 49 posto udela u privatnoj indijskoj rafineriji Esar oil limited (EOL). Ruski div je za udeo u ovoj rafineriji izdvojio 12,9 milijardi dolara.Još 49 odsto imaće konzorcijum od… »

NBS blokirala Bojoviću kupovinu

Kamatica 24.08.2017
Narodna banka Srbije na čelu sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković je opet zvanično spustila rampu Dobroslavu Bojoviću za kupovinu akcija “Energoprojekta”, tačnije preuzimanje kapitala “Energoprojekt garanta”. Podsećanja radi, “Blic” je… »

Potonula prodaja stanova, cene skočile

Kamatica 24.08.2017
Prodaja novoizgrađenih stambenih jedinica u SAD-u pala je u julu na 10-mesečni minimum usled rasta cena. To ukazuje na moguće usporavanje tražnje, pokazali su zvanični podaci. Oštar mesečni pad prodaje je preokrenuo uspon zabeležen uzastopno u… »

Nestašica u Srbiji: Sve je davno rasprodato

Kamatica 24.08.2017
Grejna sezona počinje za manje od dva meseca, a u Nišu je prava jagma za ogrevnim drvetom. Prodavci kažu da preti nestašica jer nema dovoljno drvoseča. Nišlija Predrag Stanković odavno je spreman za novu grejnu sezonu. Krajem maja je uplatio i drva… »

Koliko se plaća za nasledstvo, koje su takse za stan

Kamatica 24.08.2017
Osnovna prednost, navode u notarskim kancelarijama, jeste što se ostavinske rasprave više ne odlažu kao što je bila praksa kad su ih radili sudovi i što su takse za naslednike fiksne, dok su ih sudije ranije određivale paušalno. Ostavinske… »

Pazite se, ovako vas marketi prevare čim uđete

Kamatica 24.08.2017
U tržnim centrima nema satova ni prozora; muzika, podovi, osvetljenje su detaljno planirani da utiču na podsvest kupaca. Raspored na policama je takođe dobro promišljen... Zbog čitavog sistema trikova, kupujemo nepotrebne stvari. Nema prozora ni… »