Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Vozač malo popio, uhapsili ga kao teroristu

Mondo 24.08.2017
Holandska policija pustila je iz pritvora vozača kombija španskih registarskih tablica uhapšenog u Roterdamu nedaleko od mesta gde je trebalo da se održi koncert koji je otkazan zbog straha od terorističkog napada. Foto: Guliver/Getty… »

Kijev: Eksploziv bačen iz automobila u pokretu?

Mondo 24.08.2017
U centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, koja danas obeležava Dan nezavisnosti, dogodila se eksplozija. Povređeno je najmanje dvoje ljudi. Svedoci: kao da je eksploziv bačen iz automobila u pokretu. У Києві на вулиці… »

Ne optužuju Srbe: Prvi intervju roditelja Bakarija

Mondo 24.08.2017
Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju ali unapred ne optužuju nikoga, pa ni Srbe. Foto: Printscreen/YouTube Roditelji ubijenog mladića su preko kraudfanding… »

Rim u haosu: Policija brutalno po migrantima

Mondo 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se danas sa migrantima koji su "okupirali" manji trg u Rimu, protestujući zbog naredbe da napuste zgradu u koju su se uselili. Policija, u opremi za razbijanje demonstracija, protiv migranata je upotrebila vodeni top, preneo… »

Apokalipsa: Tajfun razara Kinu, broje mrtve video

Mondo 24.08.2017
Smrtonosni bilans tajfuna "Hato", najsnažnije oluje koja u više od pola veka pogodila južni kineski region oko Hong Konga, popeo se na 16, javlja AFP. Foto: Printscreen/YouTube Vlasti Makaoa saopštile su da je na toj teritoriji život izgubilo osam… »

NATO bi da virne:"Tajna" vežba Rusije i Belorusije

Mondo 24.08.2017
Predstavnici NATO su zakukali danas da Rusija i Belorusija "nisu uspele da ispune međunarodnu obavezu o potpunoj transparentnosti velikih vojnih vežbi" koje će se održati narednog meseca. NATO pozvan, ali želi "više". Foto: Screenshot Youtube… »

To je dobitak na lutriji - 759 miliiona dolara!

Mondo 24.08.2017
Srećnom dobitniku američke lutrije "Pauerbol" pripašće 758,7 miliiona dolara, javlja AP. Foto: youtube/screenshot Izvlačenje je održano sinoć, dobitni tiket sa pogođenih svih šest brojeva prodat je u saveznoj državi Masačušets, ali zvaničnici… »

Tragedija u Brazilu:Broje utopljene, traže nestale

Mondo 24.08.2017
Strahuje se da su desetine ljudi izgubile život u Brazilu u prevrtanju trajekta kapaciteta 100 putnika, izvestili su lokalni mediji. Najnovija nesreća dogodila se u zalivu Mar Grande, blizu Vera Kruza, u brazilskoj državi Baija na severoistoku zemlje… »

Taoci u Čarlstonu: "Novi bos je u gradu"

Mondo 24.08.2017
Okončana je talačka kriza u restoranu u Čarlstonu u Južnoj Karolini, SAD, započeta kada je nezadovoljni bivši zaposleni upao u restoran i ranio jednog zaposlenog, koji je kasnije preminuo. Foto: Screenshot/Youtube Talačka kriza okončana je tako… »

Švajcarska garda: ISIS papi ne može ništa, tu smo

Mondo 24.08.2017
Šef Švajcarske garde je izjavio da je taj elitni korpus koji štiti papu i Vatikan spreman da se suprotstavi bilo kakvom terorističkom napadu, nakon novih pretnji koje su pristalice Islamske države uputile Rimu posle napada u Barseloni. Komandant… »