Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.08.2017

Usvojen Predlog zakona koji ograničava kupovinu srpskih oranica

Nova ekonomija 24.08.2017
Odbor Skupštine Srbije za poljoprivredu usvojio je bez rasprave Predlog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu u načelu, kojim će se građanima Evropske unije (EU) ograničiti kupovina domaćih oranica. O izmenama tog zakona danas u Skupštini… »

Rusija planira da isporuči MIG-ove Srbiji do kraja 2017.

Nova ekonomija 24.08.2017
Rusija planira da do kraja 2017. godine završi isporuke lovaca MiG-29 Srbiji, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev. "Isporuke još nisu počele. Rad u tom smeru se vodi u skladu sa planom, dogovorenim… »

Nobelovci upozoravaju: Donald Tramp može da izazove novu finansijsku krizu

Nova ekonomija 24.08.2017
Osamnaest dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju dalo je zabrinjavajući potvrdan odgovor na pitanje nemačkog lista Velt da li svetu preti nova finansijska kriza poput one koja je 2008. uzdrmala globalnu ekonomiju. Ekonomski nobelovci ne veruju baš… »

Šarčević: Neće biti neka velika šteta zbog štrajka 1. septembra

Nova ekonomija 24.08.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenio je da jednodnevni štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koji je najavljen za 1. septembar, neće poremetiti proces rada i "neće biti neka velika šteta". "Prvi septembar je… »

Slovačka uvodi zabranu manjeg plaćanja Srba i drugih stranih radnika

Nova ekonomija 24.08.2017
Slovačka se sprema da u Zakon o radu unese zabranu socijalnog dampinga, rasprostranjene prakse da preduzeća stranim radnicima koje obično "uvezu" posredničke agencije iz Ukrajine, Bugarske i Srbije, plaćaju manje nego Slovacima na istom radnom mestu… »

Koliko novca treba da bi se spremila zimnica?

Nova ekonomija 24.08.2017
Priprema zimnice je na pragu, a da li će se domaćice upustiti u taj posao zavisi od mnogo faktora. Osim finansijskog, koji je možda i presudan, tu su i nedostatak vremena, mesta za odlaganje zimnice, ali i ponuda u prodavnicama. Da li se više isplati… »

Aleksandar Vučić od službi bezbednosti napravio estradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Otkad je stupio na vlast 2012. godine, Aleksandar Vučić je stalna meta prisluškivanja što inostranih, što domaćih bezbednosnih službi, pa čak i pojedinih medijskih radnika. Ovakav zaključak bi se mogao izvesti na osnovu pisanja tabloida u… »

Ne da(vi)mo Beograd: Koncesijom deponije u Vinči mnogi građani će ostati bez posla, a grad bez resursa i profita

Nova ekonomija 24.08.2017
Krajnje je vreme da se građanima obrati neko iz uprave grada Beograda i da im objasni šta konkretno nameravaju da urade sa deponijom u Vinči, kaže u razgovoru za Novu ekonomiju Vladimir Radojičić, iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Ova Inicijativa… »

Janković: U ponedeljak ćemo znati koliko je tehnoloških viškova u prosveti

Nova ekonomija 24.08.2017
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da bi u ponedeljak, 28. avgusta, moglo da se zna koliki je broj tehnoloških viškova u prosveti. "Što se tehnoloških viškova tiče, mi tu priču tek treba da otvorimo, jer… »

Repušnica - prelepo srpsko selo koje polako odumire

Nova ekonomija 24.08.2017
Repušnica, selo na padinama Stare Planine u istočnoj Srbiji, nekada je bilo puno života, a danas u njemu kafane zvrje prazne, kuće su zatvorene, a ulicama niko ne korača, navodi se u reportaži koju je danas objavio Rojters. Zbog raseljavanja… »