Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 24.08.2017

Koliko novca treba da bi se spremila zimnica?

Nova ekonomija 24.08.2017
Priprema zimnice je na pragu, a da li će se domaćice upustiti u taj posao zavisi od mnogo faktora. Osim finansijskog, koji je možda i presudan, tu su i nedostatak vremena, mesta za odlaganje zimnice, ali i ponuda u prodavnicama. Da li se više isplati… »

Aleksandar Vučić od službi bezbednosti napravio estradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Otkad je stupio na vlast 2012. godine, Aleksandar Vučić je stalna meta prisluškivanja što inostranih, što domaćih bezbednosnih službi, pa čak i pojedinih medijskih radnika. Ovakav zaključak bi se mogao izvesti na osnovu pisanja tabloida u… »

Ne da(vi)mo Beograd: Koncesijom deponije u Vinči mnogi građani će ostati bez posla, a grad bez resursa i profita

Nova ekonomija 24.08.2017
Krajnje je vreme da se građanima obrati neko iz uprave grada Beograda i da im objasni šta konkretno nameravaju da urade sa deponijom u Vinči, kaže u razgovoru za Novu ekonomiju Vladimir Radojičić, iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Ova Inicijativa… »

Leskovčani se nadaju da će 'Zara' otvoriti pogone u njihovom gradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Najavu da je svetski poznata kompanija Zara zainteresovana za otvaranje pogona u našoj zemlji na jugu Srbije vide kao novu razvojnu šansu. U Leskovcu, koji je nekada bio centar tekstilne industrije, tvrde da imaju kvalifikovanu radnu snagu i pogone koji… »

Stojiljković: Ne pristajemo na kozmetičko povećanje plata, hoćemo više

Nova ekonomija 24.08.2017
Povećanje minimalne cene rada realna je opcija u ovom trenutku, pre svega zbog rasta produktivnosti, kaže Zoran Stojiljković. Sindikati neće pristati na "kozmetičko" povećanje već na dvocifren procenat rasta, rekao je predsednik Ujedinjenih… »

Osvojite ulaznicu za Slush - predstavite svoju ideju na lokalnom takmičenju u Beogradu

Nova ekonomija 24.08.2017
Domaćim startapima i ove godine, treći put zaredom, nudi se prilika da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na… »

'Fotografije predsednika kao kult ličnosti neguju države staljinističkog tipa, a ne demokratske zemlje'

Nova ekonomija 24.08.2017
Jačanje simbola države, iskazivanje lojalnosti ili formiranje kulta ličnosti - šta od ta tri znači inicijativa ministra odbrane da u tom ministarstvu i vojnim objektima budu istaknute fotografije predsednika Aleksandra Vučića? Dok premijerka nema… »