Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Holandska policija: Hapšenje osumnjičenog znači kraj pretnje u Roterdamu

Novi magazin 24.08.2017
Policija u holandskom gradu Roterdamu saopštila je da joj je španska policija prosledila "konkretnu" informaciju o terorističkoj pretnji na koncertu američkog benda Alah-Las u tom gradu i da je hapšenje 22-godišnjeg muškarca rano jutros označilo… »

Dvoje povređenih u eksploziji u centru Kijeva

Novi magazin 24.08.2017
Dve osobe povređene su u danas u eksploziji "nepoznate naprave" u Kijevu, u četvrti gde se nalaze državne zgrade, uključujući i predsedništvo, i to danas kada se obeležava Dan nezavisnosti zemlje, saopštila je policija. "Policija je informisana u… »

Sukob migranata i policije u Rimu

Novi magazin 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se danas sa stotinak migranata u Rimu, koji su ih gađali kamenicama i flašama, odbijajući da napuste trg koji su "okupirali" pre četiri godine. Policajci su uzvratili vodenim topom kako bi raščistili trg, ali i ugasili… »

Tajfun na jugu Kine odneo 12 života

Novi magazin 24.08.2017
U naletu tajfuna Hato, najjačoj oluji koja je pogodila južni kineski region u blizini Hongkonga u proteklih više od pola veka, prema najnovijim podacima je poginulo 12 osoba. U Makau je stradalo osmoro ljudi, među kojima su i dva muškarca koja su… »

NATO šalje dva eksperta na vojne vežbe Rusije i Belorusije

Novi magazin 24.08.2017
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da će Alijansa poslati dva eksperta na zajedničke vojne vežbe Belorusije i Rusije "Zapad 2017 ". Stoltenberg je rekao da će stručnjaci prisustvovati vojnoj vežbi, ali da NATO traži… »

Matis: SAD ne prihvata aneksiju Krima

Novi magazin 24.08.2017
Američki ministar odbrane Džim Matis izjavio je danas u Kijevu da administracija predsednika SAD Donalda Trampa neće prihvatiti rusku aneksiju poluostrva Krim. Matis je danas prisustvovao paradi povodom 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine posle čega… »

Potonuo još jedan putnički brod u Brazilu, najmanje 22 poginulih

Novi magazin 24.08.2017
Najmanje 22 ljudi je poginulo, a desetine su nestale nakon što je putnički brod potonuo u zalivu severoistočno od brazilskog grada San Salvador, saopštili su danas zvaničnici. Brod sa više od 100 putnika potonuo je jutros u zalivu Svih Svetih… »

U talačkoj krizi u Čarlstonu poginula jedna osoba, napadač ranjen

Novi magazin 24.08.2017
Jedna osoba ubijena je danas u talačkoj krizi u restoranu u Čarlstonu u Južnoj Karolini, a policija je ranila napadača koji je u kritičnom stanju. Gradonačelnik Čarlstona Džon Teklenburg rekao je da je napadač ubio jednog od zaposlenih u… »

Slovačka sprema zabranu da stranim radnicima plaćaju manje nego Slovacima

Novi magazin 24.08.2017
Slovačka se sprema da u Zakon o radu unese zabranu socijalnog dampinga, rasprostranjene prakse da preduzeća stranim radnicima koje obično "uvezu" posredničke agencije iz Ukrajine, Bugarske i Srbije, plaćaju manje nego Slovacima na istom radnom mestu… »

Islamska država zapretila Španiji novim napadima

Novi magazin 24.08.2017
Ekstremistička organizacija Islamska država (ID) zapretila je danas Španiji novim napadima i poručila građanima da mogu očekivati nove scene poput onih Barseloni i Kambrilisu u kojima je ubijeno 15 ljudi, a 120 je povređeno, prenose španski… »