Izvor: Pravda arhiva vesti 24.08.2017

Živković: Besmisleno, i Tompson može da kupi srpsku zemlju?!

Pravda 24.08.2017
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu besmislene. Živković kaže da je to tako jer stranci, kao i pre pet ili 15 godina, i sada mogu da kupuju poljoprivredno zemljište, a može da ga kupi… »

Radulović napustio sastanak: Mekalister okupio deo "demokratske opozicije" u Beogradu

Pravda 24.08.2017
Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister održao je sastanak sa predsednicima nekoliko opozicionih stranaka. Sastanak je prvi, oko 20 minuta pre kraja, napustio Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, koji je i poslednji stigao u prostorije… »

Eksplozija u centru Kijeva: Krvava proslava Dana nezavisnosti sa Džejmsom Matisom! (video)

Pravda 24.08.2017
Centr Kijeva danas je potresla snažna eksplozija koja se dogodila ispred zgrade Vlade, dok je u gradu trajala proslava i vojna parada povodom ukrajinskog Dana nezavisnosti, na kojoj je, između ostalih inostranih zvanica, bio i američki ministar odbrane… »

Uzbuna u tokiju i seulu: Ruski bombarderi primećeni u blizini korejskog poluostrva!

Pravda 24.08.2017
Strateški bombarderi Rusije, sposobni da nose nuklearno naoružanje, preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje. Ministarstvo… »

Migovi stižu u Srbiju do kraja godine, nastavljaju se razgovori o S-300

Pravda 24.08.2017
Rusija planira da do kraja 2017. godine završi isporuke lovaca MiG-29 Srbiji, izjavio je za Sputnjik direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev. „Isporuke još nisu počele. Rad u tom smeru se vodi u skladu sa… »

Dačić: Kosovo neće biti primljeno u Unesko

Pravda 24.08.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da prijem Kosova u Unesko za sada nije na dnevnom redu Generalne skupštine te organizacije. Ako se prijave, glasanje će biti u Izvršnom savetu u oktobru, a ako tu prođe, onda u novembru na Generalnoj… »

Vojska Srbije traži profesionalne vojnike: Ko želi posao, mora da ispuni ova 3 uslova!

Pravda 24.08.2017
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara… »

"Kalifat" se seli u Španiju: Mračna vremena predstoje Andaluziji

Pravda 24.08.2017
Teroristi Islamske države objavili su snimak na španskom jeziku u kome prete "osvetom" Španiji zbog terorista koje je policija ubila tokom prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, piše španski list Pais. Na snimku su dvojica boraca ID, koji… »

Brnabić s Mekalisterom: Evo čime merimo napredak Srbije!

Pravda 24.08.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komiteta EP za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, kojem je poručila da zahvaljujući uspešnim ekonomskim i političkim… »

Šešelj: Pohapsiti odgovorne za aferu „Smederevska železara“!

Pravda 24.08.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare održanoj u Narodnoj skupštini novinarima izneo podatke vezane za aferu „Smederevska železara“ koju su izazvali predstavnici tadašnjeg režima odlukom da je… »