Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Eksplozija u centru Kijeva: Krvava proslava Dana nezavisnosti sa Džejmsom Matisom! (video)

Pravda 24.08.2017
Centr Kijeva danas je potresla snažna eksplozija koja se dogodila ispred zgrade Vlade, dok je u gradu trajala proslava i vojna parada povodom ukrajinskog Dana nezavisnosti, na kojoj je, između ostalih inostranih zvanica, bio i američki ministar odbrane… »

Uzbuna u tokiju i seulu: Ruski bombarderi primećeni u blizini korejskog poluostrva!

Pravda 24.08.2017
Strateški bombarderi Rusije, sposobni da nose nuklearno naoružanje, preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje. Ministarstvo… »

"Kalifat" se seli u Španiju: Mračna vremena predstoje Andaluziji

Pravda 24.08.2017
Teroristi Islamske države objavili su snimak na španskom jeziku u kome prete "osvetom" Španiji zbog terorista koje je policija ubila tokom prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, piše španski list Pais. Na snimku su dvojica boraca ID, koji… »

Islamska država poslala jezivu poruku Trampu: Bitka će se završiti u vašim zemljama (video)

Pravda 24.08.2017
Islamska država je objavila novi video u kome američki dečak preti predsedniku Donaldu Trampu. Dečak na snimku kaže da se zove Jusuf i da je sin američkog vojnika koji se borio u Iraku. "Moja poruka Trampu, marioneti Jevreja: Alah nam je obećao… »

Teroristi gube Tal Afar: Iračka vojska oslobodila još dva dela okupiranog grada (mapa/ video)

Pravda 24.08.2017
Irački vojni komandat general Abdula Amir Rašid Jar Alah izjavio je za medije da su još dva dela Tal Afara pala u ruke iračke vojske. Pripadnici Federalne policije povratili su al-Kifa al Šamuli u severozapadnom delu grada. Posle samo par dana… »

Deir Ez Zor nikad bliže: Sirijske snage nezaustavljivo napreduju prema opkoljenom gradu! (video/mapa)

Pravda 24.08.2017
Sirijska arapska armija i njeni saveznici nastavili su danas operacije u pravcu grada Deir Ez Zora, poslednje "prestonice terorizma" u Siriji. Tigrove snage su u snažnom proboju u prepodnevnim satima probile prvu liniju odbrane Islamske države u blizini… »

Posao je dobar, a para laka: ID osvaja BiH! Evo koliko dobijaju za džihad, a koliko za nošenje burke!

Pravda 24.08.2017
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da su saudijske nevladine organizacije kao što su El Haramejn, Benevolens internešnel i Taibah, koje se već godinama nalaze na crnim listama Saveta bezbednosti UN zbog povezanosti sa terorizmom… »

Masovna kontraofanziva Islamske države: Pregažena odbrana SAA, Tigrove snage hitno upućene na front! (mapa)

Pravda 24.08.2017
Teroristi Islamske države pokrenuli su masivnu ofanzivu protiv provladinih snaga na jugu pokrajine Raka. Teroristi su probili sirijske odbrambene linije do sada neviđeno masovnim napadom samoubilačkih vozila i, prema prvim izveštajima, za sada beleže… »

Teroristi više nemaju gde da beže: Ogroman prodor Sirijske armije u centralnoj Siriji! (video/mapa)

Pravda 24.08.2017
Sirijska arapska armija (SAA) i njihovi saveznici zauzeli su strateški važan grad Salba severno od Ukajribata u istočnom delu Hame. Prema izvorima iz Hezbolaha, u istoj oblasti oslobodila sela Harif, Al Asfurijah, Rud Al Vaheš i Katkat i planine Al… »

Prvi put izloženo: Šojguu doneli trofejno oružje oduzeto od terorista u Siriji! (Foto/video)

Pravda 24.08.2017
Ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu na forumu „Armija 2017“ u Kubinki nadomak Moskve pogledao je trofejno oružje, koje je oduzeto od terorističkih grupa tokom sirijske operacije, a takođe i rusko oružje koje se koristi u borbi… »