Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 24.08.2017

Krčedinska ada - turistička i ekološka oaza

RTS 24.08.2017
Na Krčedinskoj adi kod Beške domaće životinje uzgajaju se na tradicionalan način i imaju punu slobodu kretanja. Kako bi ovo ostrvo promovisala kao turističku i ekološku destinaciju, Turistička organizacija opštine Inđija organizovala je… »

Velike štete u topličkom kraju zbog suše

RTS 24.08.2017
Višemesečna suša u topličkom kraju nanela je velike štete industriji i poljoprivrednicima, a komunalni sistemi rade na granici izdržljivosti. Prema prvim procenama, štete se mere milionima evra. O svemu tome ne bi se ni govorilo da je za prethodnih… »

Likovna kolonija u Ostojićevu

RTS 24.08.2017
U OŠ "Tihomir Ostojić" u Ostojićevu u toku je 13. Likovna kolonija pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na ovogodišnji petodnevni saziv u Ostojićevu, višenacionalnom naselju na severu Banata, odazvalo se devet slikara… »

Poslednji korpar na Staroj planini

RTS 24.08.2017
Stratimir Ristić iz staroplaninskog sela Brlog jedini je majstor za izradu korpi od leskovog pruća u pirotskom kraju. Proizvodnja korpi je izuzetno značajna, jer su one nezaobilazne prilikom izrade tradicionalnog i čuvenog pirotskog kačkavalja. Iako… »

Uspeh "Zelene zvezde" podstiče poljoprivrednike na udruživanje

RTS 24.08.2017
Članovi zadruge "Zelena zvezda" u Vinarcu kod Leskovca tokom sezone proizvedu i otkupe od kooperanata više od hiljadu tona povrća. Godina je rodna, kažu, i za papriku i paradajz koji se izvozi. Dobro poslovanje "Zelene zvezde" podstaklo je na… »