Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Eksplozija u Kijevu na Dan nezavisnosti, dvoje povređeno

RTS 24.08.2017
Dve osobe su povređene u eksploziji koja se dogodila u centru prestonice Ukrajine, na Dan nezavisnosti te zemlje, saopštila je policija, prenosi "Rojters". Bezbednosne službe navode da je, prema prvoj verziji događaja, reč o huliganizmu. Eksplozija… »

Tokio i Seul "alarmirali" lovce zbog preleta ruskih bombardera

RTS 24.08.2017
Strateški bombarderi Rusije sposobni da nose nuklearno naoružanje preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje, javlja "Rojters"… »

U Rimu sukob policije i migranata, dvoje uhapšeno

RTS 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se sa migrantima koji su "okupirali" manji trg u Rimu, protestujući zbog naredbe da napuste zgradu u koju su se uselili. Policija, u opremi za razbijanje demonstracija, protiv migranata je upotrebila vodeni top, preneo je… »

ID: Osvetićemo se za inkviziciju, Španija će biti kalifat

RTS 24.08.2017
Teroristi Islamske države objavili su snimak na španskom jeziku u kome prete "osvetom" Španiji zbog terorista koje je policija ubila tokom prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, piše španski list "Pais". Na snimku su dvojica boraca ID, koji… »

Gardijan: Rusija priprema najveću vojnu vežbu od kraja Hladnog rata

RTS 24.08.2017
"Zapad 17" je naziv najveće vojne vežbe još od vremena Hladnog rata, koju priprema Rusija. U atmosferi pojačanih tenzija na relaciji istok–zapad, paradu ruske sile pomno će pratiti NATO alijansa, piše britanski "Gardijan". Zapadni zvaničnici i… »

Dva brodoloma u Brazilu, utopile se 43 osobe

RTS 24.08.2017
U dva odvojena brodoloma, u Pari i Baiji – državama na severu Brazila, poginule su 43 osobe. Do sada je potvrđena smrt 21 osobe kada je potonuo brod na reci Šingu – najvećoj pritoci Amazona – do kojeg je došlo u noći između utorka i srede… »

Ruski ambasador u Sudanu umro od srčanog udara

RTS 24.08.2017
Moskva je saopštila da je ruski ambasador u Sudanu, koji je pronađen mrtav u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu, umro od posledica srčanog udara. "Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj rezidenciji i u… »

Okončana talačka kriza u Čarlstonu, policija ranila napadača

RTS 24.08.2017
Nezadovoljni radnik ranio je jednu osobu u restoranu u kojem je držao taoce. Policija ga je ranila i on je u kritičnom stanju, javlja Ej-Bi-Si Njuz. "U ovom trenutku znamo da je osoba koja je pucala nezadovoljni radnik. To nije čin terorizma, ni… »

Osmoro nestalo posle klizišta u Švajcarskoj

RTS 24.08.2017
U malom švajcarskom selu blizu italijanske granice pokrenulo se klizište, tokom kojeg je nestalo osam osoba, saopštila je policija. U klizištu u mestu Bondo u sredu ujutru je oštećeno nekoliko zgrada, a selo je evakuisano. Policija još nije uspela… »

Islamska država zapretila Španiji novim napadima

RTS 24.08.2017
Ekstremistička organizacija Islamska država (ID) zapretila je Španiji novim napadima i poručila građanima da mogu očekivati nove scene poput onih Barseloni i Kambrilisu u kojima je ubijeno 15 ljudi, a 120 je povređeno, prenose španski mediji… »