Izvor: RTV arhiva vesti 24.08.2017

Nedimović: Izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu štitimo interes Srbije

RTV 24.08.2017
BEOGRAD - Izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim državljanima iz zemalja EU ograničiti kupovinu zemljišta, popravljamo ono što je definisano Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, štiteći interese Srbije, srpskih… »

Ambasada Srbije u Skoplju počela da radi

RTV 24.08.2017
BEOGRAD - Ambasada Srbije u Makedoniji nastavila je danas popodne sa radom, pošto se svo diplomatsko osoblje vratilo sa konsultacija u Beogradu, rekao je Tanjugu generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Zaposleni i oprema su u… »

Propao pokušaj konstituisanja kosovske skupštine

RTV 24.08.2017
PRIŠTINA - Još jedan propali pokušaj konstituisanja kosovske skupštine dogodio se danas, nakon što je funkcioner DPK i bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj potvrdio da velika, tzv. ratna koalicija PAN, nema parlamentarnu većinu za izbog… »

Pucnjava u Nišu, ubijen muškarac

RTV 24.08.2017
NIŠ - U centru Niša jutros je u pucnjavi ubijen muškarac, a osumnjičeni za napad je u bekstvu, javio je RTS. Kako se navodi, pucnjava se odigrala u jednom od poznatih kafića. Ispaljena su četiri metka. Razlog ubistva su neraščišćeni odnosi zbog… »

Vučić: Zaevu poziv za zajedničku sednicu dveju vlada

RTV 24.08.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko da će premijerka Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku makedonske vlade Zoranu Zajevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju… »

Nesreća kod Vranja, poginuo dečak

RTV 24.08.2017
VRANJE - Jedan 14-ogodišnji dečak je poginuo, a dvojica njegovih vršnjaka su povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u Vranju, javio je RTS. Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći, a u "audiju 80" na licu mesta je poginuo… »

Mekalister sa srpskim zvaničnicima i liderima opozicije

RTV 24.08.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije… »

Ruski strateški bombarderi leteli u blizini Južne Koreje

RTV 24.08.2017
MOSKVA - Ruski strateški bombarderi sposobni da nose nuklearno naoružanje preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje, javlja… »

Deca iz Hrvatske kod Vučića

RTV 24.08.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas grupu dece iz Rijeke, Kostajnice i Zadarskog zaleđa, polaznike letnje škole "Sveti Sava", koji se u Beogradu druže, ali i uče o srpskom jeziku, književnosti i kulturi. U razgovoru sa… »

Šugajev: Do kraja godine stižu "migovi"

RTV 24.08.2017
MOSKVA - Rusija planira da do kraja 2017. godine završi isporuke lovaca "MiG-29" Srbiji, a u toku su razgovori i o mogućoj prodaji PVO sistema S-300, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev. "Isporuke… »