Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Ruski strateški bombarderi leteli u blizini Južne Koreje

RTV 24.08.2017
MOSKVA - Ruski strateški bombarderi sposobni da nose nuklearno naoružanje preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje, javlja… »

Nova svetska finansijska kriza neizbežna

RTV 24.08.2017
BERLIN - Osamnaest dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju dalo je zabrinjavajući potvrdan odgovor na pitanje nemačkog lista Velt da li svetu preti nova finansijska kriza poput one koja je 2008. uzdrmala globalnu ekonomiju. Ekonomski nobelovci ne veruju… »

U Rimu izbio sukob policije i migranata

RTV 24.08.2017
RIM - Italijanska policija sukobila se danas sa migrantima koji su "okupirali" manji trg u Rimu, protestujući zbog naredbe da napuste zgradu u koju su se uselili. Policija, u opremi za razbijanje demonstracija, protiv migranata je upotrebila vodeni top… »

SAD: Dobitak na lotu 758 miliona dolara!

RTV 24.08.2017
VAŠINGTON - Jedini dobitnik Pauerbol loto nagrade od 758,7 miliona dolara je tiket kupio u gradiću Votertaunu, koji je postao poznat u aprilu 2013. kada je u njemu ubijen terorista koji je postavio bombu na cilju Bostonskog maratona, javio je AP. Ova… »

Džejms Matis: Rusija pokušava silom da prekraja granice

RTV 24.08.2017
KIJEV - Američki ministar odbrane Džejms Matis optužio je danas Rusiju da pokušava silom da prekraja međunarodne granice. Obraćajući se ukrajinskim zvaničnicima, Matis je istakao da Vašington neće prihvatiti, kako je preneo AP, moskovsko… »

Ruski ambasador u Sudanu umro od srčanog udara

RTV 24.08.2017
MOSKVA - Moskva je danas saopštila da je ruski ambasador u Sudanu, koji je pronađen mrtav u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu, umro od posledica srčanog udara. "Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj… »

SAD: Okončana talačka kriza

RTV 24.08.2017
ČARSLSTON - Talačka kriza u gradu Čarlston okončana je nakon što je napadača koji je držao taoce u restoranu policija ranila, saopštio je gradonačelnik Džon Teklenburg. On je dodao da je zaposleni u restoranu kojeg je napadač upucao podlegao… »

Migranti najviše dobrodošli na Islandu, najmanje u Makedoniji

RTV 24.08.2017
LONDON - Migranti su najviše dobrodošli na Islandu i Novom Zelandu, a najmanje u Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Srbiji, prema anketi "Galupa", koju prenosi britanski list "Independent". Taj list navodi i da je većina zemalja, koje su među deset… »

Moskva: Planovi Tokija nesrazmerni raketnoj pretnji

RTV 24.08.2017
MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da planovi Tokija za raspoređivanje američkih sistema za raketnu odbranu na tlu Japana nisu srazmerni pretnji od raketnih napada u regionu. Ovo je na pres brifingu izjavila portparolka… »

Makron u Rumuniji postavlja pitanja o jeftinoj radnoj snazi

RTV 24.08.2017
BUKUREŠT - U drugom delu posete centralnoj Evropi, francuski predsednik Emanuel Makron stigao je danas u Rumuniju, gde će izraziti zabrinutost zbog radnika iz istočne Evrope koji, kao izvor jeftine radne snage, bivaju privremeno raspoređeni na radna… »