Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.08.2017

Srbija ne da lako njive strancima

Slobodna Evropa 24.08.2017
Skupština Srbije danas (24. avgust) počinje raspravu po hitnom postupku o Predlogu izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Pre toga je skupštinski odbor za poljoprivredu bez rasprave je usvojio taj predlog. Postojeći zakon, podsećamo, ne… »

Ambasada Srbije u Skoplju počinje sutra sa radom

Slobodna Evropa 24.08.2017
Ambasada Srbije u Skoplju sutra će početi da radi, rečeno je agenciji Beta u tom diplomatskom predstavništvu. U ambasadi kažu da su prvi članovi osoblja već stigli, a tokom dana će se svi vratiti. Prema ranijim najavama iz Ministarstva spoljnih… »

Beograd predlaže zajedničku sjednicu vlada Srbije i Makedonije

Slobodna Evropa 24.08.2017
Prеdsjеdnica Vladе Srbijе Ana Brnabić uputiće poziv makedonskom premijeru Zoranu Zaеvu za održavanjе zajеdničkе sjеdnicе dvije vlade do kraja godinе u Bеogradu, saopšteno je iz predsjedništva Srbije nakon današnjeg sastanka predsjednika… »

Majke na protestu u Podgorici zatražile ostavke

Slobodna Evropa 24.08.2017
Korisnice naknada za majke da troje i više djece u Crnoj Gori protestovale su I danas pred Skupštinom Crne Gore. Zatražile su ostavke poslanika i ministara koji su odgovorni za ukidanje njihovih primanja i poručile da njihova borba neće prestati dok… »

Ronaldo po treći put najbolji fudbaler Evrope

Slobodna Evropa 24.08.2017
Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) proglasila je fudbalera španskog "Reala" iz Madrida Portugalca Kristijana Ronalda najboljim fudbalerom u Evropi za 2017. godinu. U konkurenciji za igrača godine, osim Portugalca bili su Argentinac Lionel… »

Gradska vlast 'otkrila' tursku kanalizaciju

Slobodna Evropa 24.08.2017
Rupe u asfaltu, pacovi koje je nemoguće istrebiti ... To su problemi sa kojima se suočavaju stanari Knez Jovičine ulice u staroj valjevskoj čaršiji Tešnjar i zbog kojih danima protestuju i pozivaju gradske vlasti da hitno reše problem ovog naselja… »

Mekalister u Beogradu: Tehnički spreman veliki broj novih poglavlja

Slobodna Evropa 24.08.2017
Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas u Beogradu da je veliki broj novih poglavlja u pregovorima sa EU tehnički pripremljen, da je Srbija dosta postigla, ali da ostaje još mnogo da se uradi. "Volio bih otvaranje… »

Bez konstituisanja Skupštine Kosova, šesti put

Slobodna Evropa 24.08.2017
Skupština Kosova danas po šesti put nije uspela da završi konstituisanje. Pobednička koalicija PAN je tokom nastavka sednice zatražila dodatne konsultacije za konstituisanje Skupštine. Po prvi put, ova koalicija je priznala da nema dovoljan broj… »

Republikanci protiv Trumpa

Slobodna Evropa 24.08.2017
Lideri republikanaca ukorili su predsjednika Donalda Trumpa zbog izjave da će se zid prema Meksiku izgraditi po cijenu zatvaranja vladinih institucija. Predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan kazao je da nikome nije u interesu zatvaranje vladinih… »

UN pozvale na humanitarnu pauzu u Raqqi

Slobodna Evropa 24.08.2017
Ujedinjene nacije pozvale su danas na humanitarnu pauzu koja bi omogućila da oko 20.000 blokiranih civila napuste sirijski grad Raqqu i zatražile su od koalicije pod američkim vodstvom da prekine zračne udare koji su izazvali brojne civilne žrtve… »