Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 24.08.2017

Izvadite Njegoša iz egipatske piramide

Sputnik 24.08.2017
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zatražio je od premijera Duška Markovića obnavljanje porušene Crkve Svetog Petra i da se Njegoš sahrani u njoj, što mu je i bila poslednja želja. Mitropolit je u Budvi rekao da je Markoviću s tim u vezi… »

Milova paranoja: I majke su „diverzanti“ (foto)

Sputnik 24.08.2017
Današnji protest majki sa troje i više djece kojima je crnogorska Vlada ukinula doživotno stečene naknade i definitivno je pokazao da kult majke u Crnoj Gori polako iščezava. Štaviše, čini se da je crnogorsko društvo ozbiljno oboljelo od manjka… »

BiH: Nadnica za islamiste — za burku 100, a za džihad 300 evra

Sputnik 24.08.2017
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da radikalne islamističke grupe iz Saudijske Arabije mesečno isplaćuju po 300 evra pojedincima u BiH koji potpišu ugovor o tome da će se odazvati pozivu na džihad, bez obzira na to u kojem se… »

Po Makedoniji vršlja američki ambasador, cilj CIA pad Srbije

Sputnik 24.08.2017
Makedonski portal „Minariport“ tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli. Kako prenosi „Politika“, Bejli je preko „svog“ premijera Zorana Zaeva zatražio da… »

Šamar hrvatskoj namenskoj industriji: Umesto domaćih, vojska kupuje izraelske topove

Sputnik 24.08.2017
„Ima mnogo jeftinijih oklopnih vozila, pa ako su se kupovale ’patrije‘, mogao se kupiti i adekvatan top. Ali to je odluka Ministarstva odbrane“, kaže predsednik Uprave „Đure Đakovića“ Tomislav Mazal. „To je za nas davno završena… »

Udarac koji crnogorska opozicija ne bi preživela

Sputnik 24.08.2017
Iako je Crna Gora u dubokoj krizi sa svim društvenim preduslovima za burna dešavanja na političkoj sceni, čini se kao da upravo od strane opozicije nedostaje potreban impuls za ozbiljniju političku akciju. Štaviše, utisak je da u opozicionim… »