Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 24.08.2017

Srpske diplomate krenule put Skoplja

Sputnik 24.08.2017
Srpske diplomate iz Ambasade Srbije u Skoplju, koje su nedavno povučeni u Beograd na konsultacije, krenule su danas pre podne za glavni grad Makedonije, saznaje Tanjug. Kako je najavljeno, srpske diplomate počele su danas da se vraćaju u ambasadu u… »

Tajni recept za Vojsku Kosova: Izmišljaju manjinu da dobiju većinu

Sputnik 24.08.2017
Milo Đukanović i Hašim Tači još uoči izbora u Crnoj Gori postigli su dogovor: Albanci iz Crne Gore će da glasaju za Milove, a zauzvrat se Crnogorcima sa Kosova priznaje crnogorska zajednica i dobijaju jedno poslaničko mesto, što otvara vrata za… »

Kijev kriv što u Donbasu mrze i samu reč „Ukrajina“

Sputnik 24.08.2017
Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, ali narod u Donbasu nema mnogo razloga za slavlje. Situacija je napeta,a ukrajinska strana opet počinje sa provokacijama prema vojsci Donjecke Narodne Republike, pri čemu ima i civilnih žrtava, kaže za Sputnjik novinar… »

Na Kosovu je — i slava i sramota

Sputnik 24.08.2017
Bilo unutrašnjeg dijaloga, ili ne, bio on plodotvoran ili jalov, odluke će uvijek pripadati aktuelnom državnom vrhu. Poziv Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije, na široki dijalog oko Kosova i Metohije sa ciljem da se utvrdi najviši… »

Ni Besni pas ne pomaže — Ukrajinci neće da ginu za tajkune

Sputnik 24.08.2017
Vašington razmatra isporuku smrtnostnog oružja Ukrajini, potvrdio je šef Pentagona Džejms Matis tokom posete Kijevu gde je prisustvovao paradi povodom dana nezvisnosti. Pitanje je da li će ukrajinska vojska biti u stanju da iskoristi ovo oružje… »

Hoće li one koji nisu priznali Kosovo isterati iz EU

Sputnik 24.08.2017
Ajde da za ovu priliku, uz Kosovo, nabrojimo još sedam sličnih, i to samo na slovo K: Korzika, Katalonija, Kipar, Kvebek, Krim, Kurilska ostrva, Koreja, rekao je akademik Matija Bećković. Kada je reč o unutrašnjem dijalogu o Kosmetu koji je inicirao… »

Vučić: Zaevu poziv za zajedničku sednicu dveju vlada

Sputnik 24.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko da će premijerka Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku Vlade Makedonije Zoranu Zaevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja do kraja… »

Tražili da se mole kod Ibarskog mosta, ogorčeni zbog odbijanja

Sputnik 24.08.2017
Predstavnici Islamske zajednice ponovo su zatražili od kosovske policije u Severnoj Mitrovici da im odobre molitvu na lokaciji nekadašnje Ibarske džamije na severu tog grada, ali je takav zahtev odbijen zbog ugrožene bezbednosti. Građani koji su… »

Propao i peti pokušaj konstituisanja skupštine Kosova

Sputnik 24.08.2017
Peti pokušaj konstituisanja skupštine Kosova propao je danas, jer je koalicija PAN zatražila još vremena kako bi obezbedila parlamentarnu većinu za izbor predsednika skupštine Kosova, javlja „Anadolija“. Enver Hodžaj, predstavnik PAN-a… »

Rusija: Migovi stižu u Srbiju do kraja godine, nastavljaju se razgovori o S-300

Sputnik 24.08.2017
Rusija planira da do kraja 2017. godine završi isporuke lovaca MiG-29 Srbiji, izjavio je za Sputnjik direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev. „Isporuke još nisu počele. Rad u tom smeru se vodi u skladu sa… »