Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 24.08.2017

Tramp „pomračio“ Obamu na Tviteru

Sputnik 24.08.2017
Američki lider Donald Tramp postavio je na svom nalogu na Tviteru mem sa portretom bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, koji prikazuje „najbolje pomračenje u istoriji“. Ovaj mem postavio je korisnik Tvitera ispod Trampove objave o nacrtu… »

Zaharčenko: Kijev će kupovati ugalj od SAD po previsokoj ceni

Sputnik 24.08.2017
Cena američkog uglja za Kijev bi mogla biti previsoka, smatra Aleksandar Zaharčenko, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike. „(Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald) Tramp ispunjava svoje predizborno obećanje. Pronašao je… »

Tviteraši kritikovali Makronove troškove za šminku

Sputnik 24.08.2017
Korisnici društvenih medija bili su šokirani i zabavljeni kada su mediji otkrili da je francuski predsednik Emanuel Makron potrošio hiljade evra samo na svoju šminku tokom mandata na čelu države. Ranije je francuski časopis „Poan“ objavio da je… »

Da li Latinska Amerika postaje arena sukoba velesila

Sputnik 24.08.2017
Pojačani pritisak latinoameričkih zemalja na venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura može da dovede do vojne intervencije SAD. Takav scenario je moguć — tvrdi za brazilsku redakciju Sputnjika Denildi Holchaker, profesorka brazilske Više škole… »

Smanjenje američke diplomatske misije pogađa i Ruse

Sputnik 24.08.2017
Vašington će odgovoriti na odluku Moskve da smanji osoblje američke diplomatske misije u Rusiji do 1. septembra, potvrdila je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert. „Rekli smo da ćemo odgovoriti (na odluku ruske vlade) do 1. septembra“… »

Istražitelji dobili od Rusije dodatne podatke o padu aviona na letu MH17

Sputnik 24.08.2017
Međunarodni istražitelji dobili su od Rusije dodatne podatke sa radara u vreme pada „boinga“ u Ukrajini u junu 2014. godine, saopštilo je holandsko tužilaštvo, čiji su predstavnici članovi Zajedničke istražne grupe angažovani u krivičnoj… »

Grčka mora da brani Kipar

Sputnik 24.08.2017
Grčka mora da brani Kipar i njegov suverenitet, izjavio je danas grčki predsednik Prokopis Pavlopulos. „Šta god da radimo za Kipar, ne radimo samo za to ostrvo, već i zato što je ono članica Evropske unije“, rekao je on na večeri u manastiru… »

Poljska premijerka: Varšava ima pravo na nemačku reparaciju

Sputnik 24.08.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo izjavila je da Poljska ima pravo na reparacije iz Nemačke zbog štete učinjene tokom Drugog svetskog rata. „Poljska govori o pravdi. Poljska govori o onome šta treba da se uradi. Mi smo žrtve Drugog svetskog rata. Mi… »

Da li se Putin sastao sa ukrajinskim opozicionarom

Sputnik 24.08.2017
Na portalu RBK pojavilo se saopštenje da se predsednik Rusije Vladimir Putin u petak 18. avgusta tokom svog putovanja na Krim, pored ostalih sastanaka, navodno razgovarao sa liderom pokreta Ukrajinski izbor Viktorom Medvedčukom. Zvanično o ovom… »

DAEŠ: Osvetićemo se za inkviziciju, Španija će biti kalifat

Sputnik 24.08.2017
Teroristi DAEŠ-a objavili su snimak na španskom jeziku u kome prete „osvetom“ Španiji zbog terorista koje je policija ubila tokom prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, piše španski list „Pais“. Na snimku su dvojica boraca DAEŠ-a… »