Izvor: Total car/Automobili arhiva vesti 24.08.2017

Toyota patentirala “providne” stubove na automobilu

Total car 24.08.2017
Japanski proizvođač pokušava da reši jedan od najvećih problema kada je reč o preglednosti automobila. Pored toga što im je cilj da oblikuju automobile tako da budu privlačni oku kupca, dizajneri imaju zadatak da četvorotočkaše učine i… »

Lamborghini predstavio tri modela iz Ad Personam programa

Total car 24.08.2017
Lamborghini je iskoristio Nedelju automobila u Montereju da predstavi tri modela koja su deo njegovog Ad Personam programa. Prvi je Aventador S u narandžastoj boji, sa krovom od karbonskih vlakama i matiranim titanijumskim točkovima. Opremljen je Nero… »

Mazda patentirala Twin-Turbo motor sa električnim super punjačem

Total car 24.08.2017
Da li će ovaj motor naći svoj put do novog kupea sa pogonom na zadnjim točkovima? Samo nedelju dana nakon što su objavljeni planovi za revolucionarni benzinski motor bez svećica, Mazda je podnela zahtev za patent na još jednu impresivnu tehnologiju… »

Hyundai Santa Cruz ulazi u proizvodnju

Total car 24.08.2017
Zvaničnik američkog ogranka Hyundai Motor kompanije otkrio je da će Santa Cruz koncept ući u proizvodnju. Majkl O’Brajan je potvrdio da će se ovaj pikap u ponudi naći u SAD, ali nije otkrio kada. Ovo je posebno važna vest za američko tržište… »

“Kija sid 1,6 GDI”: Klasa za sebe

Total car 24.08.2017
Bilo koji “Kijin” automobil je teško svrstati u neku od klasa automobila. Ukoliko “odgovara” po dimenzijama, “odudara” po opremi. Jer, ako ste srećnik koji je za komandama nekog od automobila ovog južnokorejskog giganta, shvatite da imate… »