Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 24.08.2017

"Sinema siti": Festival otvara "Srce od kamena"

Večernje novosti 24.08.2017
Jubilarni "Sinema siti" od 1. do 3. septembra u Podgrađu. U "Nacionalnoj klasi" 13 domaćih igranih i dokumentarnih filmova. NA atraktivnoj lokaciji, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru "Gradić festa", filmsko ostvaranje sa Islanda "Srce od… »

Platoneumu svi pomažu da zablista

Večernje novosti 24.08.2017
Zgrada u Pašićevoj, u kojoj je ogranak Sanu, najzad se obnavlja. naučna biblioteka će po završetku radova biti otvorena i za studente. PLATONEUM, zdanje koje je potomcima ostavio vladika Platon Atanacković, a u kojem je smešten Ogranak Srpske… »

Za obnovu obrazovnih institucija u Vojvodini 253 miliona

Večernje novosti 24.08.2017
Predsednik Pokrajinske vlade rekao je da vlada na čijem je čelu izdvaja značajna sredstva za obnovu obrazovnih institucija u Vojvodini i da će 2018. godine biti izdvojena još veća sredstva. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas… »

Septembarske atrakcije u Paraćinu

Večernje novosti 24.08.2017
Pripreme za obeležavanje Dana opštine na Crnici i "Krstovdanske svečanosti" PARAĆIN - Otvaranjem procedure predlaganja kandidata za dodelu javnih priznanja povodom Dana opštine, pripreme za predstojeća značajna događanja i "Krstovdanske… »

Crkva uvek uz školu

Večernje novosti 24.08.2017
Vladika lavrentije sa direktorima obrazovnih ustanova iz Mačvanskog okruga. Značaj veronauke potvrdio i pomoćnik ministra prosvete dr Pajić. EPARHIJA šabačka je u preuređenoj porti Saborne crkve grada na Savi, u paviljonu kulture, organizovala… »

Nova šansa za brucoše

Večernje novosti 24.08.2017
U drugom upisnom roku, u septembru, biće mesta na pojedinim fakultetima NU. Prijave 4. septembra, a polaganje prijemnog 7. i 8. septembra. NA pojedinim fakultetima Novosadskog univerziteta, ostalo je slobodnih mesta i u drugom upisnom roku, a prijave… »

Više posla za sve kategorije

Večernje novosti 24.08.2017
Strategija razvoja socijalnog preduzetništva na teritoriji Rasinskog okruga. najavljena pomoć pripadnicima teže zapošljivih društvenih grupa. KRUŠEVAC - Najnoviji podaci Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da 14.735 žitelja grada pod… »

Ima da sede na stolicama: Prodaja funkcionerskih fotelja donosi 10.000 evra

Večernje novosti 24.08.2017
Dragan Marković Palma pokrenuo jedinstvenu inicijativu. Novac od prodaje ići će u humanitarne svrhe, najviše siromašnim porodicama sa više dece. Skupština grada odlučila je da funkcioneri ubuduće sede na stolicama, umesto na foteljama, čijom će… »

Umesto smeća, teretana

Večernje novosti 24.08.2017
Somborski komunalci i građani uređuju Rokovačku šumu. Radnici "Zelenila" su iskrčili teren, posekli podrast i šiblje, odneli drvni otpad, izradili i postavili klupe. SOMBOR - Najnovija združena akcija JKP "Zelenila", "Prostora", "Čistoće"… »

Nije dao baki da dete odvede u banju

Večernje novosti 24.08.2017
I. O.(45) sud zabranio pristup bivšoj supruzi posle razgovora telefonom. Novosađanin tvrdi da sa njom nije razmenio nijednu ružnu reč. NOVOSAĐANINU I. O. (45) je rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu zabranjeno da prilazi i kontaktira sa bivšom… »