Arhiva » Vesti » B92 25.08.2017

Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju

Priština -- Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe, približavaju stavove o saradnji na deblokadi kosovskih institucija.

B92 petak, 25. avgust 2017.  |  Tanjug
B92: Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju

Prema pisanju portala Koha.net, ranije danas su se sastali kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti i potpredsednik DSK Lutfi Haziri.

Oni su se, navodi portal, tom prilikom složili da je ovaj susret bio neophodan i da će se ubuduće češće sastajati kako bi uskladili program budućeg političkog delovanja.

Haziri nije želeo da iznosi detalje ovog štanka, a iz pokreta Samoopredejenje su saopštili da su Kurti i potpredsednik DSK razgovarali o opštoj političkoj situaciji na Kosovu i o institucionalnoj blokadi za koju je odgovorna velika, tzv. Ratna PAN koalicija.

Posebno je istakuta potreba saradnje koalicije okupljene oko DSK i Samoopredeljenja radi usklađivanja političkih programa i budućeg političkog delovanja.

Dva i po meseca od vanrednih parlamentarnih izbora u Prištini nije konstituisan parlament, a nova konstitutivna sednica zakazana je za 7. septembar.

Juče je održana još jedna u nizu sednica skupštiine na kojoj je šef poslaničkog kluba PAN Koalicije, Enver Hodžaj, potvrdio da ta koalicija nema parlamentrnu većinu za izbor Kadrija Veseljija za predsednika tog najvišeg zakonodavnog tela.

Hodžaj je zatražio još jedno odlaganje od petnaestak dana, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo ostalih političkih subjekata u parlamentu.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aljbin Kurti Priština Kosovo

©2019 Netmark d.o.o.