Arhiva vesti 30.08.2017

Propao dogovor - u Gošu stigla poruka od ministra

B92 30.08.2017
Štrajkački odbor Goše je, posle vesti da je postignut dogovor i da će posle skoro šest meseci do petka biti prekinut štrajk, saopštio da je dogovor propao. Sada kažu da je dogovor propao, jer im je direktor Mulituin Šćepanović preneo poruku… »

Struja poskupljuje dva odsto

Politika 30.08.2017
Poslednji put poskupela u oktobru prošle godine 3,8 odsto, a pre toga u avgustu 2015. 12 procenata. Elektroprivreda Srbije je, posle analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za… »

Još dva sindikata štrajkuju, u ponedeljak bez prvog časa

B92 30.08.2017
Beograd -- Sindikat obrazovanja Srbije (SOS) i Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) najavili štrajk upozorenja za ponedeljak 4. septembar. Štrajk upozorenja u ponedeljak trajaće po jedan školski čas u prvoj i drugoj smeni, a kako su na… »

Veni, vidi, vici: Univerzijada završena u velikom stilu, vaterpolisti u finalu deklasirali Rusiju (video, foto)

Sportski žurnal 30.08.2017
U poslednjem meču pre zvaničnog spuštanja zavese i ceremonije zatvaranja 29. Univerzijade u Kineskom Tajpeju vaterpolo selekcija osvojila najsjajnije odličje, četvrtu zlatnu medalju za Srbiju na Igrama, čime je naša zemlja zauzela 19 mesto u… »

'Srbija teško može izbeći plaćanje kazne za RTB Bor'

Slobodna Evropa 30.08.2017
Odlukom Međunarodnog arbitražnog suda u Ženevi država Srbija trebalo bi da grčkoj kompaniji “Mitilineosa” isplati 40 miliona dolara. Na taj način bi se sankcionisalo neizvršenje obaveza iz ugovora potpisanog 1996. godine, o preradi bakarnog… »

"Najopasniji Trampov tvit otkad je predsednik"

B92 30.08.2017
Vašington -- Američki senator iz Demokratske stranke Kris Marfi kritikovao je najnoviji tvit američkog predsednika Donalda Trampa. On smatra da je ovaj tvit "možda najopasniji i najneodgovorniji tvit" otkako je Tramp došao na funkciju predsednika… »

SAD testirale presretanje balističke rakete

RTS 30.08.2017
Dan pošto je Severna Koreja lansirala raketu koja je preletela preko Japana, američka vojska izvela je probu presretanja balističke rakete kod obale Havaja, saopštila je Američka agencija za raketnu odbranu (MDA). U saopštenju se navodi da je MDA… »

Mediji:Ako Plenković ubrzo ne odluči,moguć je i pad vlade

Studio B 30.08.2017
Glavna tema hrvatskih pisanih i elektronskih medija je obećanje premijera Andreja Plenkovića da će raditi na skorijem iznalaženju kompromisnog rešenja za spornu spomen ploču u Jasenovcu koje ne bi bilo na štetu HOS i koje ne bi vređalo… »

"Ne politizovati pitanje nestalih u ratnim sukobima"

Glas Amerike 30.08.2017
Iz procesa pronalaženja i identifikacije tela nestalih u ratovima u bivšoj Jugoslaviji potrebno je isključiti politiku, jer će se time olakšati taj postupak, izjavio je predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović. Na… »

Pirej priča o urošu đurđeviću: Ali i on je imao šta Grcima da poruči…

Hot sport 30.08.2017
Uroš Đurđević sinoć je sleteo u glavni grad Grčke pod blještavilom bliceva, a danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Olimpijakosa. Đurđević je na promociji u Pireju, kao i uvek, bio kratak, sažet i jasan u svojoj prvoj izjavi kao… »