Izvor: BizLife arhiva vesti 31.08.2017

Ekspresno odobreno: Struja skuplja od 1. oktobra

BizLife 31.08.2017
Foto: Pixabay Savet Agencije za energetiku Srbije dao saglasnost na zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva odsto, objavila je Agencija. Kako je u sredu saopštilo Ministarstvo… »

Politika: Odbijen zahtev da „leks Agrokor” važi i u Srbiji

BizLife 31.08.2017
Foto: Agrokor.hr Privredni sud u Beogradu odbio je zahtev Ante Ramljaka, privremenog upravnika hrvatskog „Agrokora”, da preduzeća u Srbiji, koja posluju u okviru ovog koncerna, pređu pod nadležnost „leks Agrokora“, saznaje „Politika”. Reč… »

1 evro je početna cena Galenike

BizLife 31.08.2017
Foto: Pixabay Zainteresovanim kupcima Galenika će biti ponuđena po početnoj ceni od jednog evra, ali će budući vlasnik morati da plati još 25 miliona evra na ime postojećih bankarskih dugova kompanije. Ovo je predviđeno javnim pozivom za prodaju… »

Švajcarci zainteresovani za Galeniku

BizLife 31.08.2017
Foto: Galenika zvršni direktor HBM, najvećeg švajcarskog investicionog fonda posvećenog investiranju u oblasti zdravstvene zaštite i farmaceutske industrije, Andreas Viki izjavio je da je njihova kompanija Amikus (Amicus) zainteresovana za kupovinu… »

Lada kao Kadilak i Mini

BizLife 31.08.2017
Foto: AvtoVAZ Ruska Lada se našla na svetskoj listi najprodavanijih vozila u prvom polugodištu, saopštio je Avtostat, pozivajući se na analitičku agenciju Fokus 2 muv. Na rang-listi ruska kompanija zauzima 50. poziciju. Od januara do juna u čitavom… »

Počela da se gradi zlatiborska gondola

BizLife 31.08.2017
Foto: FI Izgradnja panoramske gondole na Zlatiboru počela je radovima na pripremi terena i izmeštanjem optičkog kabla, saopštilo je Javno preduzeće Gold gondola Zlatibor koje realizuje taj projekat. Radove izvodi konzorcijum na čelu sa užičkim… »

„Državne starlete“ rade i to kvalitetno

BizLife 31.08.2017
Foto: MSP „Državne starlete“ iz Ministarstva spoljnih poslova i sa Diplomatske akademije već duže vreme su tema pojedinih medija, a generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Veljko Odalović, kaže da je fizički izgled važan, ali da on… »

Brnabić: Biće povećanja minimalca

BizLife 31.08.2017
Foto: Beta Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će minimalna cena rada, o kojoj se trenutno pregovara, biti povećana, a razmatra se i povećanje neoporezivog dela plate, kako bi se olakšalo poslodavcima. „Pregovori o minimalnoj ceni… »

Govor tela: 9 grešaka koje najčešće pravimo

BizLife 31.08.2017
Foto: YouTube screenshot Reagujemo brže nego što mislimo. Mozak obrađuje neverbalne signale u petini sekunde, mnogo brže nego verbalne. Ne dozvolite da vaši nesvesni signali šalju pogrešnu poruku. Naučite kako da izbegnete ove „isuviše lake“… »

Pet dana za upis imovine u katastar

BizLife 31.08.2017
Foto: Pixabay Novi zakon, koji najavljuju iz Vlade, trebalo bi uskoro da uredi upis imovine u katastar; rokovi za upis imovine biće skraćeni na tri do pet dana, da bi od 2020. ceo postupak upisa svojine u potpunosti bio elektronski. O tome šta će novi… »