Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 31.08.2017

Odbijen zahtev da Lex Agrokor važi i u Srbiji

Biznis i finansije 31.08.2017
Privredni sud u Beogradu odbio je zahtev Ante Ramljaka, privremenog upravnika hrvatskog Agrokora, da preduzeća u Srbiji koja posluju u okviru ovog koncerna pređu pod nadležnost Lex Agrokora, piše Politika. Reč je o Zakonu o sistemski važnim… »

AD STARS 2017: Advertajzing iz drugačije perspektive

Biznis i finansije 31.08.2017
Na nedavno održanom internacionalnom advertajzing festivalu u Južnoj Koreji, na kome je učestvovalo oko 60 zemalja iz celog sveta, jedan od članova žirija bila je Nikolina Popović, kreativna direktorka agencije Havas Adriatic. Ove godine, Ad Stars… »

Triglav osiguranje otvorilo novu filijalu u Zrenjaninu

Biznis i finansije 31.08.2017
Zrenjaninci od danas imaju na raspolaganju novi prostor filijale Triglav osiguranja na Trgu dr Zorana Đinđića broj 1. Povodom useljenja, svi klijenti koji u novoj filijali zaključe polisu putnog osiguranja do kraja oktobra, ostvaruju popust od 20%… »

Holistički pristup u zaštiti enterprise okruženja

Biznis i finansije 31.08.2017
Zaštita mreže danas predstavlja veoma važno pitanje, s obzirom na broj i raznovrsnost napada koji se svakodnevno dešavaju. I velike i male kompanije jednako su podložne hakerskim napadima, koji mogu ozbiljno ugroziti njihovo poslovanje, uzrokujući… »

Potpisan sporazum o brzoj razmeni podataka između APR-a i Ministarstva pravde

Biznis i finansije 31.08.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović i direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović potpisali su danas Protokol i Sporazum o elektronskoj razmeni podataka koji će omogućiti razmenu podataka u realnom vremenu u službenim evidencijama dve… »

Kako se upravlja novcem „međunarodnih penzionera“: Podaci privatni, skandali javni

Biznis i finansije 31.08.2017
Do skoro, dostupni podaci o tome kako se upravlja penzionim fondovima međunarodnih organizacija bili su veoma šturi, uprkos činjenici da iste te organizacije insistiraju na transparentnosti svih ostalih. Situacija je počela da se menja zahvaljujući… »

Sudija blokirao primenu zakona o gradovima utočištima u Teksasu

Biznis i finansije 31.08.2017
Američki savezni sudija privremeno je blokirao veći deo zakona o takozvanim “gradovima utočištima” koji štite imigrante bez dokumenata, dva dana pre nego što je trebalo da stupi na snagu u Teksasu. Zakonom je predvidjeno da policija prilikom… »

Ekspobank u Srbiji ostvaruje rast kredita i značajne finansijske rezultate zahvaljujući implementaciji nove strategije

Biznis i finansije 31.08.2017
Ekspobank a.d. Beograd, u vlasništvu Ekspobank CZ a.s. iz Češke Republike, je danas izdala saopštenje o ključnim finansijskim rezultatima koji su postignuti od momenta kupovine od strane Ekspobank CZ u februaru 2017. Za šest meseci od 1. marta 2017… »