Izvor: Gde investirati arhiva vesti 31.08.2017

EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra

Gde investirati 31.08.2017
Elektroprivreda Srbije je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za energetiku Srbije za poskupljenje električne energije u iznosu od 2 odsto. Ukoliko Agencija usvoji… »

Ana Brnabić: Minimalna cena rada biće povećana

Gde investirati 31.08.2017
U Srbiji će biti povećana minimalna cena rada, a pregovori o tome treba da se završe do 15. septembra, izjavila je predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić. “Mogu sa sigurnošću da kažem da će se podići minimalna cena rada, a razmišljamo o još… »

U petak novi tender za Galeniku

Gde investirati 31.08.2017
Država je odlučila da raspiše novi tender za prodaju Galenike, a predsednik sindikata Nezavisnost u Galenici Zoran Pantelić očekuje da će se to dogoditi sutra. Država će, prema njegovim rečima, ponuditi kompletan vlasnički udeo u Galenici od oko… »

AIK banka: Dobit u prvih šest meseci 4,6 mlrd dinara

Gde investirati 31.08.2017
Beogradska AIK banka zabeležila je snažan skok profitabilnosti u prvih šest meseci zahvaljujući rastu neto prihoda po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava. Slično kao i druge banke, i AIK je zabeležio pad profita iz osnovnog biznisa. Dobit po… »

Prodati 53-nedeljni zapisi za 25 miliona evra, prinos nepromenjen

Gde investirati 31.08.2017
Na aukciji pedesettronedeljnih državnih zapisa Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 30. avgusta 2017. godine, ponuđen obim emisije iznosio je 50 miliona evra. Ukupan obim tražnje iznosio je 30,6 miliona evra, a realizovano je 25.000… »

MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

Gde investirati 31.08.2017
Međunarodni monetarni fond (MMF) doneo je odluku o uspešnom završetku sedme revizije tekućeg trogodišnjeg stend-baj aranžmana sa Srbijom, saopšteno je iz Narodne banke Srbije. Odluku je na jučerašnjoj sednici donio Odbor izvršnih direktora… »

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Gde investirati 31.08.2017
Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva. Rafinerija “Port Arthur” u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s… »

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Gde investirati 31.08.2017
Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo. Kako navodi dnevni list Blic, ponude su i za 100 miliona EUR iznad očekivanih. Među prve četiri firme koje su se javile su… »

SAD: Brži rast ekonomije u drugom tromesečju

Gde investirati 31.08.2017
Američka ekonomija u drugom tromesečju 2017. godine rasla je najbržim tempom u poslednje dve godine, znatno snažnije nego što je prvobitno procenjeno, navodi Ministarstvo trgovine SAD. Bruto domaći proizvod /BDP/ je od aprila do juna porastao za tri… »

Alphabet usklađuje poslovanje sa odredbama Evropske komisije

Gde investirati 31.08.2017
Američki tehnološki gigant Alphabet, koji je kažnjen u junu sa rekordnih 2,4 milijarde EUR od strane Evropske komisije zbog favorizovanja svojih servisa za prodaju, predao je Komisiji plan regulisanja svog pretraživača kako bi prestao sa ovakvom… »