Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.08.2017

SAD i Južna Koreja prikazale Severu svoju vazdušnu moć

Glas Amerike 31.08.2017
SEUL, JUŽNA KOREJA — Sjedinjene Države izvele su let nekim od svojih najnaprednijih borbenih aviona u vežbama bombardovanja u četvrtak sa svojim saveznikom Južnom Korejom, što je jasno upozorenje nakon što je Severna Koreja izvela lansiranje… »

Troicki i Krunić u 3. kolu US Opena

Glas Amerike 31.08.2017
Uprkos izosatanku najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg Ju Es Opena, srpski tenis će i ove godine u Njujorku imati dvoje takmičara u trećem kolu. Pobedu u drugom kolu muškog single danas je ostvario Viktor Troicki, koji je u… »

Astronautkinja Pegi Vitson večeras sleće na zemlju

Glas Amerike 31.08.2017
Američka astronautkinja Pegi Vitson večeras se vraća na Zemlju iz Međunarodne svemirske stanice – gde je u tri odvojene misije provela 665 dana – što je najviše vremena od svih američkih astronauta ikad. Ona je prva žena koja je hodala po… »

1200 stradalih u poplavama u Aziji

Glas Amerike 31.08.2017
Monsuni praćeni poplavama su ove nedelje zahvatili delove Indije što je podiglo ukupni broj žrtava u ovoj sezoni na više od 1200 širom Jugoistočne Azije. Jedna zgrada u kojoj je živelo više porodica se srušila u četvrtak u Mumbaju u Indiji… »

"Volonteri iz Teksasa dobar primer za Kongres"

Glas Amerike 31.08.2017
Volonteri iz celog Teksasa i šire, koji su se povezali putem društvenih mreža su u svojim čamcima pružali pomoć. Oni kažu da je ono što se dešava u Teksasu dobar model za zakonodavce u Vašingtonu. Ono što je sada reka pre samo nekoliko dana je… »

20 godina od smrti princeze Dajane

Glas Amerike 31.08.2017
Danas je obeleženo 20 godia od smrti princeze Dajane. Ljudi ostavljaju cveće, fotografije i lične poruke na kapiji Kensingtonske palate. Na današnji dan pre dvadeset godina princeza Dajana je poginula u automobilskoj nesreći. “Mislim da je to… »

Beograd i Priština dogovorili primenu sporazuma o pravosuđu

Glas Amerike 31.08.2017
Dijalog Beograda i Prištine, nastavljen susretom dva predsjednika uz posredovanje Visoke predstavnice EU, otvorio je prostor za razgovor o dugoročnim odnosima dva najveća naroda na Balkanu, rekao je poslije susreta u Briselu predsjednik Srbije… »

Tramp najavio poresku reformu, "ne želi da ga Kongres razočara"

Glas Amerike 31.08.2017
Na skupu u državi Misuri, predsednik Donald Tramp najavio je juče veliku reformu poreskog sistema za koju tvrdi da će podstaći ekonomski rast i pomoći običnim ljudima. Apelovao je na predstavnike u Kongresu da ostave po strani partijske podele i… »

Vojska CG u misiji u Avganistanu

Glas Amerike 31.08.2017
Sedmi kontigent Vojske Crne Gore otišao je u Avganistan u okviru misije "Resolute Support". Na ispraćaju vojnika, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Ljubiša Jokić je ocijenio da aktivnim učešćem u misijama, Crna Gora i njena Vojska grade… »

SAD šalju dodatne lovce da stražare na nebu nad Baltikom tokom ruskih vežbi

Glas Amerike 31.08.2017
Sjedinjene Države poslale su pojačan odred borbenih aviona da nadziru nebo iznad NATO članica Litvanije, Latvije i Estonije, tokom velikih ruskih vojnih vežbi, koje se u regionu Baltika održavaju narednog meseca. Vojne igre Zapad, koje su zakazane za… »