Izvor: Insajder arhiva vesti 31.08.2017

Struja od 1. oktobra skuplja za dva odsto

Insajder 31.08.2017
Savet Agencije za energetiku Srbije danas je dao saglasnost na zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva odsto, objavila je Agencija. Kako je juče saopštilo Ministarstvo rudarstva i… »

Politika: Odbijen zahtev da leks Agrokor važi i u Srbiji

Insajder 31.08.2017
Privredni sud u Beogradu odbio je zahtev Ante Ramaljaka, privremenog upravnika hrvatskog Agrokora, da preduzeća u Srbji koja posluju u okviru tog koncerna pređu pod nadležnost "leks Agrokora", piše današnja Politika. "Leks Agrokor" je hrvatski Sabor… »

Sutra objavljivanje tendera za prodaju Galenike

Insajder 31.08.2017
Ministarstvo privrede Srbije sutra će objaviti tender za prodaju beogradske farmaceutske kompanije Galenika, rekao je danas agenciji Beta predsednik Sindikata Nezavisnost u fabrici Zoran Pantelić. Država je konverzijom duga Galenike od oko 100 miliona… »

Brnabić: Isplata 40 miliona dolara neće se odraziti na budžet

Insajder 31.08.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se presuda kojom Srbija treba da plati 40 miliona dolara grčkoj kompaniji Mitilineos, zbog neobjavljenih poslova RTV Bora, neće drastično odraziti na budžet. "Nije dobra vest, ali se neće drastično… »

Američki komandant: Lider Islamske države El Bagdadi verovatno i dalje živ

Insajder 31.08.2017
Komandant koalicionih snaga koje predvode SAD u borbi protiv Islamske države Stiven Taunsend izrazio je uverenje da je jedan od lidera ekstremista Islamske države Abu Bakr el Bagdadi i dalje živ. To je protivno tvrdnjama Rusije da je El Bagdadi… »

Tači: Konačan sporazum Kosova i Srbije ide na referendum

Insajder 31.08.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da dijalog sa Srbijom ulazi u novu fazu i da će o konačnom sporazumu, kada bude dogovoren, biti organizovano referendumsko izjašnjavanje. On je tokom boravka u Briselu izjavio Radio Kosovu da očekuje da… »

Gradonačelnik Subotice nakon saslušanja iz suda izašao na zadnji izlaz

Insajder 31.08.2017
Saslušanje svedoka gradonačelnika Subotice Bogdana Labana zbog ugrožavanja njegove sigurnosti, za šta je osumnjičen Vladimir Polovina kojem je Laban tokom vikenda uputio niz pretnji i uvreda završeno je u subotičkom tužilaštvu danas oko 14 sati… »

InTER: U srpskim institucijama na severu Kosova veštački se čuvaju radna mesta (VIDEO)

Insajder 31.08.2017
Srbija iz budžeta i dalje plaća institucije i javna preduzeća na severu Kosova, iako je to samo način da se veštački održe javna mesta, pokazalo je istraživanje Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER). Podsetimo, prema istraživanju… »

Polovina: Predsednik UO FK Bačka 1901 me fizički napao, Laban zalutao u SNS

Insajder 31.08.2017
Profesor građevinskog fakulteta u Beogradu Vladimir Polovina naveo je u saopštenju da ga je Spasoje Vujović, predsednik Upravnog odbora fudbalskog kluba Bačka 1901, fizički napao tokom incidenta kada mu je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uputio… »

Policijski sindikat Srbije: Rasformirana jedinica koja je obezbeđivala predsednika

Insajder 31.08.2017
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da je iznenađen odlukom predsednika Aleksandra Vučića da ukloni policijsko obezbeđenje i rasformira jedinicu od 80 ljudi, koja je godinama obezbeđivala predsednike Srbije. Sindikat… »