Izvor: PC Press arhiva vesti 31.08.2017

Agrokoru nije dozvoljeno da otuđi preduzeća u Srbiji

PC Press 31.08.2017
Privredni sud u Beogradu odbio je zahtev Ante Ramljaka, privremenog upravnika hrvatskog Agrokora da preduzeća u Srbiji, koja posluju u okviru ovog koncerna, pređu pod nadležnost Lex Agrokora, čime je poverenik Ante Ramljak praktično dobio zabranu… »

Poboljšanja u nastavi informatike

PC Press 31.08.2017
Učenici petog razreda osnovne škole od 1. septembra dobijaju novi obavezan predmet– Informatiku i računarstvo. Cilj predmeta je da se razvija digitalna pismenost učenika je da osposobi đake u Srbiji da razlikuju bitne od nebitnih, kao i tačne od… »

Hrvatski telekom (HT) kupio 1.961 vlastitu akciju

PC Press 31.08.2017
Hrvatski telekom (HT) je izvestio o kupovini akcija svoje firme krajem avgusta, koja će trajati do 20. aprila 2021. Akcije su otkupljene u skladu s odlukom Glavne skupštine HT-a d.d. od 21. aprila 2016. kojom je Upravi HT-a d.d. dato ovlašćenje da za… »

Deset velikih kompanija za koje bi milenijalci hteli da rade

PC Press 31.08.2017
Mnogo se piše o tome šta milenijalac hoće od zaposlenog, da li su to beneficije, fleksibilnost ili prilike u daljem razvoju karijere. Mediji se u poslednje vreme bave pitanjem šta zapravo milenijalci žele i koji su njihovi ciljevi kad se radi o… »

Imate li svoga eposlanika?

PC Press 31.08.2017
Skupština grada Novog Sada može da se pohvali uspešno izvedenom digitalizacijom. Kako je ePoslovnik ubrzao sednice i znatno smanjio troškove objasnio nam je predsednik Skupštine gospodin Zdravko Jelušić. Elektronsko vođenje sednice Skupštine… »

Švajcarska kompanija Intelisale planira da proširi tim u Beogradu

PC Press 31.08.2017
Kompanija Intelisale je u prethodne dve godine razvila softversko rešenje koje za cilj ima optimizaciju terenskog procesa B2B prodaje ( business to business elektronsko poslovanje odnosi se na korišćenje web tehnologija za kupovinu, prodaju, jeftiniju… »

Novi direktor Uber-a ima tremu

PC Press 31.08.2017
Novi direktor Uber-a, Dara Khosrowshahi, priznao je da je „uplašen zbog preuzimanja nove pozicije“ u poruci zaposlenima u kompaniji u kojoj je do nedavno radio, Expedia-i. Tom prilikom je napisao da je prihvatio ponudu da se pridruži Uber-u, te da… »

Privatizacije PKB-a – Bogoljub Karić zainteresovan za kupovinu kombinata

PC Press 31.08.2017
Biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić, obavestio je javnost da je spreman da učestvuje na tenderu za kupovinu PKB-a, jer je, kako kaže, uveren da je aktuelna vlada uspela da ukloni nekadašnju “privatizacionu džunglu” koja je… »

Veća i manja desetka

PC Press 31.08.2017
Kada je Huawei prvi put predstavio svoj novi vodeći telefon P10, bilo je jasno da se radi o odličnom uređaju. Sada na testu imamo nešto veći P10 Plus i pristupačni P10 Lite. Nakon inicijalnog oduševljenja novim P10, o kojem smo pisali u aprilu ove… »

Nepoznati haker došao do podataka Instagram korisnika “visokog profila”

PC Press 31.08.2017
Nepoznati haker uspeo je da ukrade e-mail adrese, te brojeve telefona Instagram korisnika „visokog profila“ – poznatih ličnosti, te takozvanih influencer-a. Napadač je do ovih podataka došao tako što je iskoristio propust u sigurnosti na ovoj… »