Beograd arhiva vesti 01.09.2017

Kraj kupanja na Adi

Danas 01.09.2017
Letnja kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji biće zatvorena u nedelju 3. septembra u 19.00 časova, spuštanjem „Plave zastave“ kao najvišeg međunarodnog priznanja za kvalitet kupališta, koja se šestu godinu zaredom vijorila na… »

Škola u Dražnju, posle tri godine, opet primila đake prvake

Blic 01.09.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je, povodom 1. septembra i početka školske godine, u potpunosti obnovljenu OŠ „Mića Stojković” u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru. Mali je tom prilikom poručio da je nova zgrada… »

DJB: "Mlađenović nije naš član, na Starom gradu vlada partokratija"

Blic 01.09.2017
Povodom teksta “Promena na Starom gradu - u vladajuću koaliciju opštine ušao je deo opozicije” oglasio se pokret Dosta je bilo. - DJB je pre više od tri meseca iz pokreta izbacio Zorana Mlađenovića zbog njegovog insitiranja da uđe u vlast na… »

Gužve u celom gradu: Početak školske godine donosi haos u saobraćaju

Blic 01.09.2017
Tradicionalno, prvog septembra se prelazi na gušći red vožnje vozila javnog prevoza, počinje školska godina, odmori su završeni, a na beogradskim ulicama nastane kolaps. Evo koje bi trase trebalo izbegavati ovog jutra. Brankov most i Terazijski… »

Pune ruke posla za beogradske lekare: Žena povređena u udesu u Novom Beogradu, povećan broj intervencija zbog tegoba…

Kurir 01.09.2017
U saobraćajnoj nezgodi u Ulici Dušana Vukasovića lakše je povređena žena (45), rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Portparolka te ustanove Nada Macura rekla je da se nesreća dogodila sinoć u ulici Dušana Vukasovića na uglu sa Vojvođanskom… »

Protest zbog razrešenja direktora škole u Zemunu

N1 Info 01.09.2017
Đaci i roditelji protestovali su jer je ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora Osnovne škole "Svetozar Miletić" u beogradskoj opštini Zemun Miroljuba Mosurovića. Ministar, sa druge strane, objašnjava… »

Kontrola na pijacama! Jaja odneta na analizu

Mondo 01.09.2017
Beogradske pijace zatražile su analizu kokošijih jaja na pijacama. Na analizu odneti nasumično odabrani uzorci. Foto: Mondo/ Goran Sivački U interesu zdravlja građana Beograda obavljeno je uzimanje nasumičnih uzoraka konzumnih kokošijih jaja sa… »

Besplatno odnošenje kabastog otpada za vikend

Studio B 01.09.2017
Ekipe „Gradske čistoće” će sutra i prekosutra besplatno odnositi kabasto smeće sa beogradskih ulica, najavljeno je iz tog preduzeća. Zainteresovani sugrađani mogu ostaviti otpad pored kontejnera i o tome obavestiti ovo gradsko preduzeće na broj… »

Pomoć za 300 mališana: Lični pratioci i ove školske godine

Kurir 01.09.2017
BEOGRAD - Grad Beograd je i za ovu školsku godinu obezbedio sve potrebne uslove za neometano pružanje usluge - lični pratilac deci i mladima sa smetnjama u razvoju, koja su uključena u vaspitno-obrazovni sistem, saopštio je danas gradski Sekretarijat… »

Mali: Škola u Dražnju simbol promene

Studio B 01.09.2017
Učenici Osnovne škole „Mića Stojković“ u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru, vratili su se u potpuno obnovljenu školu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je ta škola simbol promene i vrednosti za koje se gradska… »