Beograd arhiva vesti 01.09.2017

Kupanje na Adi samo do nedelje: Kraj sezone tokom koje je bilo 3.000.000 posetilaca

Blic 01.09.2017
Beograđani, imate još samo dva dana da se ove godine kupate na Adi Ciganliji pošto će u nedelju 3. septembra i zvanično biti zatvorena sezona kupanja na Beogradskom moru! Iako je bilo najavljeno da će sezona kupanja potrajati do sredine septembra… »

Škola u Dražnju, posle tri godine, opet primila đake prvake

Blic 01.09.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je, povodom 1. septembra i početka školske godine, u potpunosti obnovljenu OŠ „Mića Stojković” u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru. Mali je tom prilikom poručio da je nova zgrada… »

DJB: "Mlađenović nije naš član, na Starom gradu vlada partokratija"

Blic 01.09.2017
Povodom teksta “Promena na Starom gradu - u vladajuću koaliciju opštine ušao je deo opozicije” oglasio se pokret Dosta je bilo. - DJB je pre više od tri meseca iz pokreta izbacio Zorana Mlađenovića zbog njegovog insitiranja da uđe u vlast na… »

Gužve u celom gradu: Početak školske godine donosi haos u saobraćaju

Blic 01.09.2017
Tradicionalno, prvog septembra se prelazi na gušći red vožnje vozila javnog prevoza, počinje školska godina, odmori su završeni, a na beogradskim ulicama nastane kolaps. Evo koje bi trase trebalo izbegavati ovog jutra. Brankov most i Terazijski… »

U Beogradu noćas jedna saobraćajka, lakše povređena žena

Blic 01.09.2017
U Beogradu se protekle noći dogodila jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je lakše povrede zadobila četrdesetpetogodišnja ženska osoba, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Prema njenim rečima, do te nezgode je došlo u 22:30 sati na… »

Protest zbog razrešenja direktora škole u Zemunu

N1 Info 01.09.2017
Đaci i roditelji protestovali su jer je ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora Osnovne škole "Svetozar Miletić" u beogradskoj opštini Zemun Miroljuba Mosurovića. Ministar, sa druge strane, objašnjava… »

Kontrola na pijacama! Jaja odneta na analizu

Mondo 01.09.2017
Beogradske pijace zatražile su analizu kokošijih jaja na pijacama. Na analizu odneti nasumično odabrani uzorci. Foto: Mondo/ Goran Sivački U interesu zdravlja građana Beograda obavljeno je uzimanje nasumičnih uzoraka konzumnih kokošijih jaja sa… »

Sutra i prekosutra besplatno odnošenje kabastog otpada

Blic 01.09.2017
Ekipe Javno komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" će tokom vikenda, 2. i 3. septembra, besplatno odnositi kabasto smeće sa beogradskih ulica. Beograđani se, u saopštenju tog preduzeća, mole da za vreme ove akcije ostave svoj kabasti otpad pored… »

Lični pratioci i ove školske godine

Studio B 01.09.2017
Grad Beograd je i za ovu školsku godinu obezbedio sve potrebne uslove za neometano pružanje usluge ličnog pratioca deci i mladima sa smetnjama u razvoju koja su uključena u vaspitno-obrazovni sistem, rekla je Nataša Stanisavljević, sekretarka za… »

Mali: Škola u Dražnju simbol promene

Studio B 01.09.2017
Učenici Osnovne škole „Mića Stojković“ u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru, vratili su se u potpuno obnovljenu školu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je ta škola simbol promene i vrednosti za koje se gradska… »