Društvo arhiva vesti 01.09.2017

Skraćeni časovi u 607 škola, protesti zaposlenih u prosveti

Politika 01.09.2017
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) stupila je u jednodnevni štrajk skraćenjem časova na 30 minuta u 607 škola u Srbiji koje su članice tog sindikata. Od 607 škola u 149 škola se zvoni na 45 minuta a izlazi nakon 30 minuta. Članovi… »

Razgovor sa prosvetarima u štrajku posle razgovora sa MMF-om

RTV 01.09.2017
BEOGRAD - Premijerka Ana Branabić kaže da je spremna da razgovara s prosvetarima koji štrajkuju zato što su im plate manje od prosečnih u javnim službama, te da će se to dogoditi kad bude znala koliko je moguće da njihove plate budu povećane… »

Upozorenje: Stižu nam tornada i opasne oluje!

Mondo 01.09.2017
Meteorolozi izdali upozorenje za snažno nevreme koje će danas i sutra zahvatiti Srbiju. Moguća i pojava tornada. Foto: MONDO gif RHMZ uopozorava da se kasnije, posle podne i uveče u zoni pljuskova sa grmljavinom, očekuje izolovana pojava sugradice… »

Mihajlović: U januaru vozom preko Žeželjevog mosta

Kurir 01.09.2017
NOVI SAD - U novembru će Žeželjev most u Novom Sadu moći da prelaze pešaci i biciklisti, a predviđenom dinamikom radova u januaru će preko mosta biti uspostavljen železnički saobraćaj, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Od ponedeljka kažnjavanje zbog srednje brzine na auto-putu

N1 Info 01.09.2017
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da u ponedeljak, 4. septembra, počinje pribavljanje podataka o srednjoj brzini kretanja vozila na autoputevima na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe. "Mi ćemo od ponedeljka te podatke pribavljati od… »

Nasufović: Da se danas pomolimo za svakog čoveka

RTV 01.09.2017
BEOGRAD - Muslimani danas proslavljaju Kurban-bajram, jedan od dva najveća islamska praznika, a reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je srećan Bajram svim muslimanima Srbije i u svetu, a prijateljima i komšijama dobar, dug i… »

MiG-ovi možda u oktobru, a kada će poleteti?

Mondo 01.09.2017
Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je da postoje indicije da će avioni MiG-29 iz Rusije stići u oktobru ali da će proći još mnogo vremena dok oni počnu da lete. Foto: youtube/screenshot On je rekao da se može desiti da neko vreme Srbija… »

Zadržavanje na Preševu 45 minuta, na Gradini sat vremena

Blic 01.09.2017
Trenutno je pojačan saobraćaj na ulazu u našu zemlju na GP Preševo oko 30-45 minuta, kao i na GP Gradina gde se čeka oko sat vremena. Prema poslednjim informacijama naplatnim stanicama nisu duža od pet minuta, osim na naplatnoj rampi Sirig gde su… »

Đorđević: Srbija spremna za novi priliv izbeglica

N1 Info 01.09.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da resorno ministarstvo teži da ojača i podstakne razvoj u oblasti antidiskriminacije i podrške ranjivim grupama, pre svega deci bez roditeljskog staranja… »

Sud u korist građana: Banke naplatile 60 miliona evra za osiguranje kredita, a možda će morati da ih vrate

Blic 01.09.2017
Treći osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po kojoj je banka nezakonito naplaćivala premiju osiguranja stambenih kredita osiguranih kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Ukoliko presuda postane pravosnažna, građani… »