Društvo arhiva vesti 01.09.2017

Počela nova školska godina, u nekim školama štrajk

Danas 01.09.2017
Nova školska godina počela je danas u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika u 607 škola održan je štrajk upozorenja skraćenjem časova na 30 minuta. Iz Ministarstva prosvete, međutim, kažu da se… »

Razgovor sa prosvetarima u štrajku posle razgovora sa MMF-om

RTV 01.09.2017
BEOGRAD - Premijerka Ana Branabić kaže da je spremna da razgovara s prosvetarima koji štrajkuju zato što su im plate manje od prosečnih u javnim službama, te da će se to dogoditi kad bude znala koliko je moguće da njihove plate budu povećane… »

Upozorenje: Večeras moguće nepogode i grad, od nedelje osetno hladnije

Večernje novosti 01.09.2017
Kasno popodne i u toku večeri mogući su pljuskovi s grmljavinom, sugradicom i gradom, upoziravaju meteorolozi RHMZ. Kasno popodne i u toku večeri mogući su pljuskovi s grmljavinom, sugradicom i gradom, upoziravaju meteorolozi RHMZ. Za sutra posle… »

Mihajlović: U januaru vozom preko Žeželjevog mosta

Dnevnik 01.09.2017
NOVI SAD: U novembru će Žeželjev most u Novom Sadu moći da prelaze pešaci i biciklisti, a predviđenom dinamikom radova u januaru će preko mosta biti uspostavljen železnički saobraćaj, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Od ponedeljka kazne za prekoračenje prosečne brzine

RTS 01.09.2017
Policija je apsolutno spremna za početak kažnjavanja vozača koji prekorače prosečnu brzinu na auto-putu i od ponedeljka kreće sa prvom deonicom, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. "Vozači treba da budu svesni da se ograničenja moraju… »

Danas je prvi dan Kurban-bajrama

Politika 01.09.2017
Centralna bajramska svečanost koju organizuje Islamska zajednica u Srbiji (IZuS) održava se u novopazarskoj Hajrudin džamiji u naselju Parice. Za muslimanske vernike danas počinje Kurban-bajram, jedan od dva najveća praznika u islamu. Kurban bajram… »

Radić: MiG-ovi možda u oktobru, ali će proći mnogo vremena dok ne polete (VIDEO)

Beta 01.09.2017
Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je da postoje indicije da će avioni MiG-29 iz Rusije stići u oktobru ali da će proći još mnogo vremena dok oni počnu da lete, pa se može desiti da neko vreme Srbija ostane bez aviona za dežurstvo u… »

AMSS: Pojačan saobraćaj u celoj zemlji

Dnevnik 01.09.2017
BEOGRAD: Saobraćaj u Srbiji je pojačan, ne samo u gradovima već i na autoputevima, kao i na ostalim frekventnim saobraćajnicama, saopštio je Auto moto savez Srbije. Vozači se, u saopštenju, pozivaju da na ulicama oko škola voze opreznije i dodatno… »

Đorđević: O najmlađim migrantima se najviše brine

RTS 01.09.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je u razgovoru sa predstavnicima organizacije "Save the children" da je situacija po pitanju broja migranata u našoj zemlji stabilna, ali da je Srbija spremna za… »

Banke zaduženima vraćaju 50 miliona evra od osiguranja?

Večernje novosti 31.08.2017
Bankari nezakonito naplaćivali osiguranja kod NKOSK, odlučio Treći osnovni sud. Trošak osiguranja je prevaljivan na klijente. Otplaćuje se 90.000 stambenih zajmova. KADA bi bankari zaduženima za stambene zajmove vratili svaki cent koji su im… »