Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 01.09.2017

Lavrov: Oštro ćemo odgovoriti na zatvaranje konzulata

Al Jazeera 01.09.2017
Ruski šef diplomacije kaže kako će Rusija oštro odgovoriti na pojave koje su vođene željom da ugroze odnose sa SAD-om. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u petak kako će Moskva će spremiti "oštar odgovor" na odluku SAD-a da… »

Zagreb: Donesena odluka o preimenovanju Trga mašala Tita

Al Jazeera 01.09.2017
Nakon burne rasprave gradski zastupnici su sa 29 glasova za i 20 protiv izglasali preimenovanje u Trg Republike Hrvatske. Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na maratonskoj su sjednici u petak u ranim jutarnjim satima većinom glasova donijeli… »

Putin: Korejski poluotok na rubu velikog sukoba

Al Jazeera 01.09.2017
Ruski predsjednik poziva na dijalog bez preduvjeta, Francuska smatra da će Pjongjang uskoro imati rakete dugog dometa. Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je u petak zabrinutost zbog porasta napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje… »

Američki policajac: Ubijamo samo crnce

Al Jazeera 01.09.2017
Objavljen snimak na kojem američki policajac zaustavlja ženu i govori joj da ne brine, jer nije 'crnkinja'. U američkoj državi Georgija jednu ženu policija je u julu prošle godine zaustavila zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a sada se u javnosti… »

U Kijevu predstavljen hrvatski model mirne reintegracije teritorija

Al Jazeera 01.09.2017
Hrvatska kaže da ne čini ništa mimo procesa iz Minska te da nema nikakvu skrivenu agendu. Članovi radne skupine hrvatske Vlade za suradnju Hrvatske i Ukrajine su tijekom dvodnevnog radnog posjeta Kijevu predstavili hrvatski model uspješne i mirne… »

Zvizdić o Pelješkom mostu: Razgovor s Hrvatskom se nastavlja

Al Jazeera 01.09.2017
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH reagovao nakon što je ministar pravde BiH poslao pismo Hrvatskoj u vezi gradnje mosta. Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić reagovao je nakon što je ministar pravde BiH Josip… »

Mattis: Trump i ja smo na istoj strani po pitanju S. Koreje

Al Jazeera 01.09.2017
Mattis je opovrgao navode medija, koji su ocijenili da je on "razblažio" oštru Trumpovu retoriku. Američki ministar odbrane James Mattis negirao je da se razilazi u stavovima sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom povodom… »

Antisemitizam u Poljskoj 'postaje normalna stvar'

Al Jazeera 01.09.2017
Rasizam i ksenofobija u Poljskoj su u porastu, a odnosi između poljske vlade i jevrejske zajednice su pogoršani. Evropski jevrejski kongres izrazio je "ozbiljnu zabrinutost" zbog, kako navodi, rastućeg antisemitizma u Poljskoj i "pogoršanja odnosa… »

Videopriča: Djeca iz Raqqe pate od ratnih trauma

Al Jazeera 01.09.2017
Trinaestogodišnja djevojčica iz Raqqe svjedočila je bombardiranjima i odsijecanjima glava. Trinaestogodišnja Raashida živjela je pod kontrolom grupe Islamska država Irak i Levant. Bila je svjedok bombardiranja i odsijecanja glava. Mnoga djeca su… »

Blizu 400 poginulih u sukobu mijanmarske vojske i Rohinja

Al Jazeera 01.09.2017
Mijanmarska vojska kaže da provodi operacije čišćenja protiv terorista, Rohinje koje bježe kažu da su natjerani paležima i ubojstvima. Gotovo 400 ljudi poginulo je u sukobima koji već tjedan dana traju na sjeverozapadu Mijanmara, a blizu 38.000 je… »