Izvor: B92 arhiva vesti 01.09.2017

Smešni avion S.Koreje mogao bi da bude smrtonosno oružje

B92 01.09.2017
Naizgled smešan avion "antonov An-2" mogao bi da bude najsmrtonosnije oružje Severne Koreje koje je nedavno testirao lider Severne Koreje Kim Džong-un. Nedavno su, naime, objavljeni snimci severnokorejskih padobranaca koji skaču iz dva transportna… »

Švajcarska: Evakuacija, prete novi odroni

B92 01.09.2017
Bern -- Zbog novih odrona u Švajcarskim Alpima, naložena je evakuacija iz doline u kojoj su komadi stena i mulj zatrpali osam alpinista pre nedelju dana. Snažna oluja i obilne kiše koje su pogodile alpski vrh Pico Čengalo na granici sa Italijom… »

Sastanak Vučića i Adera 11. septembra u Senti

B92 01.09.2017
Beograd -- Predsednici Srbije i Mađarske sastaće se 11. septembra u Senti. To će biti prilika za razgovor o novim, konkretnim koracima u procesu pomirenja dveju nacija. To je najavio za "Večernje novosti" predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan… »

Lekari se svađali za vreme operacije trudne pacijentkinje

B92 01.09.2017
Dva lekara jedne indijske bolnice suspendovana su nakon što se internetom proširio snimak na kome se vidi njihova svađa usred operativnog zahvata, u kome su obojica učestvovali, dok je između njih bila trudna pacijentkinja. Besna reakcija ljudi koji… »

Havijer Solana o ex-YU: Evropa da ne izneveri Teslu

B92 01.09.2017
Bivši visoki predstavnik EU Havijer Solana uporedio je prilike na Balkanu i rastrzanost regiona između Zapada i Istoka sa životom Nikole Tesle. U autorskom tekstu "Balkan između sukobljenih polova", Solana navodi da zemlje regiona žele da učestvuju… »

"Sporedna uloga Rusije - Putin bi da poništi tu sramotu"

B92 01.09.2017
Srbija se pribojava da će jednog dana ostati ostrvo usred zone NATO i pokušava da spreči pristup drugih balkanskih suseda, piše nemačka štampa, prenosi DW. Beograd time igra u prilog geopolitičkih interesa Rusije, dodaje se. „Pobeda i smena… »

Ka obali SAD ide nova pretnja i zove se Irma

B92 01.09.2017
Hjuston -- I dok se sumiraju posledice razornog uragana Harvi, koji je opustošio delove Teksasa, obali SAD preti nova vremenska nepogoda - uragan Irma. Irma je deveta oluja koja je u sezoni 2017. dobila ime i ubrzano se razvija u uragan četvrte… »

DS: Preti nam masovni odlazak prosvetara

B92 01.09.2017
Beograd -- DS upozorila da će prosvetni radnici, ako ne dođe do ozbiljnog zaokreta u obrazovnoj politici, sledeći početi masovno da odlaze iz zemlje, poput medicinara. Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić je u saopštenju oštro… »

Kolumbija: FARK osniva stranku i zvaće se FARK

B92 01.09.2017
Bogota -- Pripadnici bivšeg levičarske grupe FARK u Kolumbiji formiraju političku stranku, u čijem nazivu će sačuvati skraćenicu po kojoj su dosad bili prepoznatljivi. Oni su glasanjem odlučili da se partija zove Revolucionarne alternativne… »

Srpsko-kanadski film "Flafi" nastavlja da osvaja svet

B92 01.09.2017
"Flafi", srpsko-kanadsko ostvarenje u režiji mlade autorke Milice Li Filipovski, nastavlja svoj uspešan festivalski pohod, u okviru 44. Filmskog festivala u Teljurajdu (Kolorado). Film "Flafi" ušao je i u zvaničan odabir najboljih kanadskih kratkih… »