Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 01.09.2017

Tito skinut sa zagrebačkog trga

B92 01.09.2017
Zagreb -- Gradska skupština Zagreba, na maratonskoj sednici, odlučila da se promeni ime jednog glavnih trgova - Trg maršala Tita. Sada se on zove Trg Republike Hrvatske. Za takvu odluku glasalo je 29 poslanika gradske skupštine, dok je njih 20 bilo… »

"Kolindi su fokus Srbija i BiH, možda Vučić dođe u ZG"

B92 01.09.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u predstojećem razdoblju fokus u spoljnoj politici usmeriće ka odnosima sa Srbijom i BiH. Ona u oktobru namerava da poseti Rusiju, objavio je visoki izvor iz njenog kabineta, prenosi Hina. Isti izvor je… »

Vukovar: Dete se utopilo u Dunavu, majka skočila za njim

B92 01.09.2017
Vukovar -- Policija u Vukovaru iz Dunava izvukla telo četvorogodišnjeg deteta, javlja hrvatski portal "Indeks". "Danas oko podneva u Vukovaru, na obali Dunava, kod tzv. stare klanice, izvučeno je mrtvo telo 4-godišnjeg deteta iz Dunava. Postoji… »

U medijima "zaratili" Tuđmanov brat i Alijin sin

B92 01.09.2017
Zagreb, Sarajevo -- Rastu tenzije između Hrvatske i BiH, koje "pdgreva" bošnjački član Predsednistva BiH i lider SDA koji se protivi realizaciji projekta izgradnje Pelješkog mosta. Naime, Bakir Izetbegović je preko svojih ministara Zagrebu poslao… »

Izetbegović: Hrvati imaju pravo... Šta sa Buškim jezerom?

B92 01.09.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da se pogrešno predstavlja da je BiH protiv izgradnje Pelješkog mosta. On je rekao i da BiH želi da bude dobar sused Hrvatskoj, što očekuje i Zagreba, tako da "jedni drugima ne… »

Mamić ipak došao u sud pa napravio incident

B92 01.09.2017
Osijek -- Prvi čovek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić napustio sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gde se odvija suđenje njemu i njegovim saradnicima. Mamić je, kako prenose hrvatski mediji, sudnicu napustio nakon što je izazvao incident… »

Poruka iz HR: Nismo bili u Kijevu sa skrivenim namerama

B92 01.09.2017
Zagreb -- Članovi radne grupe hrvatske vlade za saradnju Hrvatske i Ukrajine predstavili su Kijevu "hrvatski model uspešne i mirne reintegracije ukrajinske teritorije". Hina javlja da su članovi te radne grupe na konferenciji za novinare u Ministarstvu… »

Dodik: Nikad bolji odnosi Srpske i Srbije

B92 01.09.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je ovo period najboljih odnosa Srpske i Srbije i da su potvrda toga projekti koji su zajednički realizovani. "Sastanku koji ćemo sutra u Beogradu imati predsednica Vlade Željka Cvijanović i ja sa… »

Požari na Cetinju, najveći u NP Lovćen

B92 01.09.2017
Na području Cetinja aktivno je nekoliko požara, a među većima je požar u Nacionalnom parku Lovćen. Načelnik službe zaštite i spasavanja Aleksandar Zuber izjavio je za TVCG da se strahuje od širenja vatre zbog vetra. Kako je rekao, vatrogasci za… »