Izvor: B92/Društvo arhiva vesti 01.09.2017

Počela škola: Novi predmeti, novi dnevnik, stari štrajk

B92 01.09.2017
Beograd -- Nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola počinje danas. Učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta. Neki će dobiti i elektronske dnevnike. Novi predmeti za petake su: Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i… »

"Treći skok plata, konačno veće nego pre krize"

B92 01.09.2017
Beograd -- Do kraja septembra, ili početka oktobra znaće se koliko će biti povećane plate u prosveti, izjavila je predsednica vlade Srbije Ana Brnabić. Kako je dodala, sledeće povećanje značiće da prosveta konačno ima veće plate nego što su… »

Spremite se – stiže osveženje / VIDEO

B92 01.09.2017
U Srbiji će u subotu pre podne biti sunčano, a posle podne i u toku noći se na severu, zapadu i u centralnim delovima očekuju padavine. Najniža temperatura biće od 12 do 21 stepen, a najviša od 28 stepeni na severozapadu Vojvodine do 36 stepeni na… »

"Žeželj kasni zbog Dunava, kreće od novembra" FOTO

B92 01.09.2017
Novi Sad -- U novembru će Žeželjev most u Novom Sadu moći da prelaze pešaci i biciklisti, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović. Ona je istakla i da će, predviđenom dinamikom radova, u januaru preko… »

Kazne za jurcanje po auto-putu ipak ne od danas

B92 01.09.2017
Beograd -- Policija je spremna za početak kažnjavanja vozača koji prekorače prosečnu brzinu na auto-putu i kažnjavanje će početi od ponedeljka. "Vozači treba da budu svesni da se ograničenja moraju poštovati i da se ne isplati žuriti negde… »

Radić: Ruski migovi će stići, ali dok polete...

B92 01.09.2017
Beograd -- Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da postoje indicije da će avioni MiG-29 iz Rusije stići u oktobru, ali će proći još mnogo vremena dok oni počnu da lete. Zbog toga se može desiti da Srbija neko vreme ostane bez aviona za… »

Bajramska molitva ispred Bajrakli džamije u Beogradu

B92 01.09.2017
Beograd -- Veliki broj vernika klanjao je bajram-namaz (bajramsku molitvu) u Bajrakli džamiji u Beogradu i ispred nje. Kurban bajram počeo je danas i traje četiri dana. Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović je poručio da je čovek… »

AMSS: Pojačan saobraćaj u celoj zemlji

B92 01.09.2017
Beograd -- Saobraćaj u Srbiji danas je pojačan, ne samo u gradovima već i na autoputevima, kao i na ostalim frekventnim saobraćajnicama, saopštio je AMSS. Vozači se, u saopštenju, pozivaju da na ulicama oko škola voze opreznije i dodatno smanje… »

"Zakon o rodnoj ravnopravnosti biće zakon svih nas"

B92 01.09.2017
Novi Sad -- Predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti uskoro će pred članovima Vlade Srbije, ovaj zakon je dobar za jednu modernu, razvijenu Srbiju i biće zakon svih nas. To je rekla potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Ona je u Novom Sadu… »

Patrijarh Irinej razgovarao sa Skotom

B92 01.09.2017
Beograd -- Patrijarh Irinej primio je američkog ambasadora Kajla Skota. Oni su razgovarali o neophodnosti da se nastavi razvoj saradnje između naroda u regionu, kao i međureligijski dijalog na najvišem nivou. Skot je u razgovoru, koji je održan u… »