Izvor: B92/Politika arhiva vesti 01.09.2017

"Velika laž o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku"

B92 01.09.2017
Beograd -- Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je priča o "velikosrpskoj agresiji" na Hrvatsku - velika laž. On je, prilikom uručenja ugovora za dodelu 302 paketa građevinskog materijala za izbeglice, koje imaju… »

Polemika oko Zakona o BIA: "Bečićeva izjava nema smisla"

B92 01.09.2017
Beograd -- Sporenje oko predloženih izmena Zakona o BIA se nastavlja, a skretanje sa centralne teme dovelo je do polemike Rodoljuba Šabića i Igora Bečića. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenio je danas da… »

Đurić primio porodicu uhapšenog MItrovića

B92 01.09.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je u Palati Srbija porodicu Bogdana Mitrovića, koji je uhapšen u Mušutištu kod Suve Reke na KiM. Tom prilikom Đurić je izjavio da traži slobodu za Bogdana Mitrovića koji je, kako je… »

Brnabić: Svi zakoni pod lupom EK, pa i onaj o BIA

B92 01.09.2017
Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila da je Srbija zemlja koja je na stabilnom putu ka EU i da svi naši zakoni idu prvo u Evropsku komisiju. Prema njenim rečima, svi zakoni u Srbiji su pod lupom te komisije, ali i drugih evropskih… »

Eu poručila Kosovu: Vlada što pre, ne gubite više vreme

B92 01.09.2017
Brisel -- Evropska unija poziva parlamentarne stranke na Kosovu da "deluju odgovorno i konstituišu parlament, izaberu predsednika i sastave što pre vladu". Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič poručila je takođe zvaničnicima u Prištini… »

Vučić: Neka prete, ne plašim se, živ sam i radim

B92 01.09.2017
Bor -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne boji pretnji koje su izrečene na njegov račun i da mu nije potrebna ni zaštita. "Ti koji prete ubistvima i uriniranjem po grobu pa se onda prave gde smo to (rekli), pa kad smo… »

Vučić: Slučaj Mitrović pokazaće ko odlučuje na Kosovu

B92 01.09.2017
Majdanpek, Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga. Razlog su, kako kaže, pritisci Samoopredeljenja Aljbina Kurtina. Vučić je… »

Vučić: Plate će biti veće, penzije veće nego ikada

B92 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio je da će ove godine biti značajno povećanje plata i penzija. On je istakao i da će to biti i treći stub rasta uz najavu da će plate dostići 445 do 450 evra, a nakon sledećeg povećanja će biti i 500… »

Rebić: Vučića ne čuva policija

B92 01.09.2017
Beograd -- Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da u ovom trenutku predsednika Republike ne obezbeđuju pripadnici policije. Rebić je, osvrćući se na tvrdnje Nezavisnog sindikata policije da je rasformirano Odeljenje za obezbeđenje… »

Ambasadorka Srbije bila kod Zaeva, odnosi odlični

B92 01.09.2017
Skoplje -- Makedonski premijer Zoran Zaev i ambasadorka Srbije Dušanka Divjak Tomić ocenili da između dve zemlje postoji iskreno prijateljstvo. Zaev se sastao s ambasadorkom Srbije posle njenog povratka u Skoplje, pošto je Srbija 20. avgusta povukla… »