Izvor: B92/Svet arhiva vesti 01.09.2017

Lavrov: Ja da budem Putinov naslednik?

B92 01.09.2017
Moskva -- Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da ne smatra sebe odgovarajućim predsedničkim kandidatom. Lavrov je rekao da veruje da su diplomatske aktivnosti najvažnija stvar za njega, prenosi Tass. "Reći ću otvoreno - ali, ne… »

Kad je i Putin zabrinut - SAD i S. Koreja klize u sukob

B92 01.09.2017
Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da je veoma zabrinut zbog sve većih tenzija između SAD i Severne Koreje i pozvao na uzdržanost i dijalog. "Probleme regiona treba rešavati samo direktnim dijalogom svih uključenih strana bez… »

"Ko ovlada veštačkom inteligencijom biće gospodar sveta"

B92 01.09.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će zemlja koja ostvari liderstvo u oblasti veštačke inteligencije biti "gospodar sveta". Kako prenosi Tas, Putin je dodao da "zaista ne bi voleo da bilo ko ima monopol". "Veštačka inteligencija je… »

Američki policajac: Ne brinite, ubijamo samo crnce VIDEO

B92 01.09.2017
Policajac savezne američke države Džordžija izazvao je burne reakcije javnosti kada je procurio video-snimak na kojem govori da oni "ubijaju samo crnce". Poručnik Greg Abot najavio je povlačenje iz policije u Kobu u Džordžiji nakon što su mu… »

Panika u Nemačkoj – dele "tablete za vanredne situacije"

B92 01.09.2017
Vlasti nemačkog grada Ahena počele su da građanima izdaju besplatne tablete joda jer staru belgijsku nuklearnu elektranu vide kao opasnost. Oko pola miliona stanovnika Ahena i okoline može se registrovati na sajtu grada i dobiti kupone koje u… »

Rusija: Ogroman odron zbrisao sve, 300 turista zarobljeno

B92 01.09.2017
Nakon odrona oko 300 turista, među kojima je 100 stranaca, zarobljeno je u ruskom regionu Elbrus, na Kavkazu, javlja Raša tudej. Reč je oturistima iz šest zemalja - Malezije, Nemačke, SAD, Kine, Poljske i Austrije, kaže zamenik šefa gorske službe… »

"Moja 4-godišnja ćerka bi bila bolji predsednik od Trampa"

B92 01.09.2017
Američka starleta Kim Kardašijan osvrnula se u novom intervjuu za magazin “Harper’s bazar Arabija“ na vladavinu predsednika Donalda Trampa. “Svako može da vodi Ameriku bolje od njega. Čak bi i moja četvorogodišnja ćerka… »

Bukti požar na Rodosu

B92 01.09.2017
Više od 20 vatrogasaca i dobrovoljaca gase požar koji je izbio na tri kilometra od grada Rodosa na istoimenom grčkom ostrvu, prenosi MIA. Zbog požara je u gradu prekinuto snabdevanje električnom energijom, a uzrok požara još nije poznat.… »

Smešni avion S.Koreje mogao bi da bude smrtonosno oružje

B92 01.09.2017
Naizgled smešan avion "antonov An-2" mogao bi da bude najsmrtonosnije oružje Severne Koreje koje je nedavno testirao lider Severne Koreje Kim Džong-un. Nedavno su, naime, objavljeni snimci severnokorejskih padobranaca koji skaču iz dva transportna… »

Švajcarska: Evakuacija, prete novi odroni

B92 01.09.2017
Bern -- Zbog novih odrona u Švajcarskim Alpima, naložena je evakuacija iz doline u kojoj su komadi stena i mulj zatrpali osam alpinista pre nedelju dana. Snažna oluja i obilne kiše koje su pogodile alpski vrh Pico Čengalo na granici sa Italijom… »