Izvor: Blic arhiva vesti 01.09.2017

Skraćeni časovi u 607 škola, protesti zaposlenih u prosveti

Blic 01.09.2017
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) stupila je u jednodnevni štrajk skraćenjem časova na 30 minuta u 607 škola u Srbiji koje su članice tog sindikata. Od 607 škola u 149 škola se zvoni na 45 minuta, a izlazi nakon 30 minuta. Članovi… »

Vučić prosvetarima: Imaćete uskoro veće plate nego ikada; Ne plašim se pretnji i ne treba mi zaštita (video)

Blic 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Majdanpeku, gde je obišao renovirane zgrade Gimnazije i tehničke škole. On je poručio zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate i da će se gledati da imaju što bolje uslove za rad… »

Lavrov otkrio da li će biti protivkandidat Putinu na izborima sledeće godine

Blic 01.09.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da ne vidi sebe kao kandidata za predsjednika države i da su za njega diplomatske aktivnosti najvažnije. - Reći ću iskreno - ne zbog ljubaznosti, nego iskreno - zadovoljan sam radom sa… »

Zagreb uklonio Tita: Maršalov trg dobio novo ime, sada će se zvati ovako

Blic 01.09.2017
Odbornici Gradske skupštine Zagreba doneli sinoć, nakon višesasatne rasprave, odluku da se dosadašnji Trg maršala Tita u tom gradu preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Raspravu je obeležila burna rasprava, koja je okončana usvajanjem predloga o… »

Knežević: Cilj privatizacije Galenike da se nađe strateški partner

Blic 01.09.2017
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je cilj javnog poziva za privatizaciju Galenike da se nađe strateški partner koji će obezbediti nastavak proizvodnje i dalje funkcionisanje fabrike na najbolji način. "Državi je cilj da podignemo… »

Brnabić: Razumem štrajk, obrazovanje u fokusu vlade

Blic 01.09.2017
Do kraja septembra, ili početka oktobra znaće se koliko će biti povećane plate u prosveti, a to, sledeće povećanje značiće da prosveta konačno ima veće plate nego što su bile pre krize, izjavila je danas predsednica vlade Srbije Ana Brnabić. -… »

Danas pretežno sunčano, posle podne mogući pljuskovi

Blic 01.09.2017
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, dok se posle podne na zapadu i jugozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost očekuju pljuskovi sa grmljavinom a lokalno su mogući sugradica i grad, saopštio je… »

Dačić: Velika laž o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku

Blic 01.09.2017
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o "velikosrpskoj agresiji" na Hrvatsku - velika laž. On je, prilikom uručenja ugovora za dodelu 302 paketa građevinskog materijala za izbeglice, koje imaju prebivalište na… »

Mihajlović: Vodostaj Dunava kriv za kašnjenje radova na Žeželjevom mostu

Blic 01.09.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Novom Sadu da spajanje lukova Žeželjevog mosta ne kasni zbog problema na gradilištu već zbog vodostaja Dunava. Mihajlovićeva je tokom prethodne posete… »

"Goša" nastavlja rad u ponedeljak, ako radnicima danas bude uplaćemo po 30.000 dinara

Blic 01.09.2017
Štrajkački odbor "Goše" je posle jutrošnjeg zbora radnika u krugu fabrike u Smederevskoj Palanci saopštio da se na osnovu obećanja datih 28. avgusta očekuje isplata 30.000 dinara po radniku u toku dana i da je još jednom podržana odluka da se u… »