Izvor: Dojče vele arhiva vesti 01.09.2017

Meki ruski rat na Balkanu

Dojče vele 01.09.2017
Srbija se pribojava da će jednog dana ostati ostrvo usred zone NATO i pokušava da spreči pristup drugih balkanskih suseda. Beograd time igra u prilog geopolitičkih interesa Rusije, piše nemačka štampa. „Pobeda i smena vlasti mogući su samo sa… »

Marijači u policijskim uniformama

Dojče vele 01.09.2017
Policiji više niko ne veruje – takva je situacija u Meksiku već godinama. Policija je, smatra se, korumpirana i povezana sa narko-kartelima. Da bi popravili imidž, policajci su odlučili da osnuju marijači-orkestar. „Deo našeg zadatka jeste da… »

Pao maršal! I šta sad?

Dojče vele 01.09.2017
Na zagrebačkoj karti nema više Trga maršala Tita koji se sada zove Trg Republike Hrvatske. Ta odluka podelila je društvo koje raspravlja o tome da li se Hrvatska odrekla antifašizma ili zločinca. Hrvatska metropola ostala je noćas bez Trga maršala… »

Varšava u slepoj ulici

Dojče vele 01.09.2017
U sporu oko pravne države u Poljskoj, ni Varšava ni EU ne žele da popuste. Evropskoj komisiji ne preostaje ništa drugo osim da poveća pritisak na Poljsku pretnjom da će joj uskratiti novac, smatra Bernd Rigert. Poljska je u sve većoj izolaciji… »

Ko to tamo ne glasa?

Dojče vele 01.09.2017
Ako ih pitate kažu: „Ma zašto bih glasao kad su svi isti“ ili „Važno je glasati, ali politika nekako nije moj fah“. No kada se zagrebe ispod površine nalaze se veze između siromaštva i ostanka kod kuće na dan izbora. Na biračkom listiću… »

Referendum – Vučićev trik za Beograd?

Dojče vele 01.09.2017
Sve su glasnije špekulacije da bi referendum o izmeni Ustava mogao da se održi istog dana kad i beogradski izbori. Opozicija i analitičari to vide kao Vučićev manevar koji će mu omogućiti da u kampanji bude sveprisutan. Reforma Ustava u oblasti… »