Izvor: EurActiv arhiva vesti 01.09.2017

Proizvodi u Hrvatskoj i Nemačkoj samo naizgled isti

EurActiv 01.09.2017
Analiza kvaliteta (naizgled) istih proizvoda u Hrvatskoj i Nemačkoj pokazala je da kod više od polovine ispitanih postoji razlika u kvalitetu, da su razlike najveće kod hrane i da je većina analiziranih proizvoda skuplja u Hrvatskoj nego u Nemačkoj… »

Sporazum o pridruživanju EU-Ukrajina stupio na snagu

EurActiv 01.09.2017
Sporazum o pridruživanju Evropske unije i Ukrajine 1. septembra je u punoj meri stupio na snagu, saopšteno je iz EU uz pohvale ukrajinskim vlastima zbog napora koje su učinili da sprovedu potrebne reforme da se to ostvari. Taj sporazum, koji uključuje… »

Parlamentarni izbori u Nemačkoj: akteri i prognoze

EurActiv 01.09.2017
Skup "Parlamentarni izbori u Nemačkoj: akteri i prognoze" u organizaciji Fakulteta političkih nauka (Centar za demokratiju i Centar za nemačke studije), u saradnji sa nemačkim fondacijama Konrad Adenauer, Hajnrih Bel i Hans Zajdel, a uz podršku… »

Počinje ozbiljnije testiranje kola na štetnu emisiju

EurActiv 01.09.2017
U Evropskoj uniji od 1. septembra primenjuju se stroži i "realniji" testovi štetne emisije automobila što su, nakon što je Uniju, posebno Nemačku, pogodila afera Dizelgejt, pozdravili i autoindustrija i potrošači. Novi testovi će zatvoriti "rupe"… »