Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 01.09.2017

Počela škola: Tri nova predmeta, eDnevnik, jesenji raspust i štrajkovi

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola počinje danas, a učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta - Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i tehnologija i Informatika i računarstvo. Đaci će ove godine imati i jesenji… »

Novi protesti stari zahtevi

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak – Danas u Srbije je 607 škola stupilo u štrajku, nastava se odvija u trajanju od 30 minuta,u 149 škola zvoni na 45 minuta, dok kolege izlaze na 30 minuta, rekla je potparol Sindikata obrazovanja Čačaka Vesna Jerotijević na dašnjem… »

Kako izgleda svakodnevnica žitelja Tare "Spavam u šupi da bih noću iz dvorišta isterivao medvede"

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Tara - Medvedi u statusu zaštićene vrste počeli su poslednjih nedelja da se iz Nacionalnog parka Tare spuštaju u sela, gde se ne libe ni da uđu u dvorišta, pa tako žitelji trpe velike štete, ali i strahuju za svoju bezbednost. Na Tari obitava oko… »

Šarčević: Kad čuju koliko će smena biti, štrajkovaće još više

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak, Donja Trepča - Ministar prosvete Mladen Šarčević, izjavio je da će tokom dana biti objavljeno koliko Školskih odbora će zamoliti da smene direktore škola zbog male mature. Na pitanje novinara, kako komentariše protest zbog smene… »

Pazite se: U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da nas danas posle podne, uveče i tokom noći očekuju vremenske nepogode koje se očekuju i sutra, a u većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteolaram koji označava opasno vreme. - Danas i… »

Na “Želovom“ otvoren renovirani teren “Dragan Kićanović“

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak - Proslavljeni košarkaški as Dragan Kićanović otvorio je sinoć renovirani košarkaški teren na “Želovom“ koji će ubuduće nositi njegovo ime. Igralište je renoviraano u okviru kampanje kompanije “Mozzart“ pod nazivom “Sto terena… »

Dveri i Zdrava Srbija 16. septembra organizuju protest u Beogradu

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak - Srpski pokret Dveri i Zdrava Srbija, najavili su danas da će u subotu 16. septembra sa početkom u 16:00 časova održati protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, a zatim centralnim ulicama prošetati do zgrade Radio televizije Srbije, kako bi… »

Osumnjičen za krađu 23.000 evra

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Užice - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu rasvetlili su tri krivična dela teških krađa izvršenih tokom jula i avgusta na području tog grada. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjeg muškarca iz… »

Kumanica se večeras zabelela od grada

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Ivanjica - Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom, zahvatilo je večeras oko 20:00 sati ivanjičko selo Kumanica, saznaje Glas zapadne Srbije. Grad veličine krupnijeg lešnika padao je oko 20 minuta. Aleksandar Bogdannović iz Kumanice, kaže da je grad… »

Ugašen požar, povređen vatrogasac

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Bajina Bašta - Vatrogasne ekipe uspele su prošle noći da ugase požara koji je izbio između bajinobaštanskih sela Dub i Zlodol. Predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović, izjavio je za Glas zapadne Srbije da je izgorelo oko 50 hektara… »