Izvor: Južne vesti arhiva vesti 01.09.2017

Prosvetari skraćenjem časova samo upozorili, moguć i prekid nastave

Južne vesti 01.09.2017
Povlačenje Zakona o zaposlenima u javnim službama, koji prosvetari nazivaju nakaradnim, veće plate, jer su im manje od republičkog proseka i ukidanje smanjenja broja odeljenja po školama, jer tako nastavnici ostaju bez posla, glavni su zahtevi… »

Konkurs za volontere na festivalu elektronske muzike “TomorrowLE”

Južne vesti 01.09.2017
Svi zainteresovani koji žele da volontiraju na festivalu elektronske muzike “TomorrowLE”, koji se 23. septembra održava u Leskovcu, mogu se prijaviti na konkurs do 8. septembra. Volonteri se, kažu organizatori, mogu prijaviti za rad oko produkcije… »

"Artan Lili" i "Vesele osamdesete" zajedno na niškom keju

Južne vesti 01.09.2017
Iako ranije najavljen za petak, 1. septembar, koncert grupe "Vesele osamdesete" odložen je i biće održan dan kasnije, u subotu 2. septembra na amfiteatru na keju na Nišavi. Iste večeri, nastupiće i beogradski sastav "Artan Lili", a najavljeno da… »

Nišlije najbolje na ovogodišnjoj “Roštiljijadi”

Južne vesti 01.09.2017
Iako Leskovčani važe za najbolje roštiljdžije na jugu Srbije, na ovogodišnjem takmičenju roštilj majstora, koje se održava u okviru “Roštiljijade”, najviše nagrada osvojili su učesnici iz Niša. Takmičenje koje nosi ime poznatog… »

Niški polumaraton po 21. put na gradskim ulicama

Južne vesti 01.09.2017
Iako ne znaju koliko će se učesnika pojaviti, organizatori se nadaju da će se u subotu, 2. septembra, na Niškom polumaratonu takmičiti rekordni broj trkača. Otvaranje je zakazano za 17:45 na Trgu Kralja Milana, a početak trke je odmah nakon toga… »

Sećanja na Rimljane, časnu Srpkinju i velikog fudbalera

Južne vesti 01.09.2017
Od onih koji potiču iz rimskog doba do onih posvećenih slavnom „Zvezdinom“ fudbaleru kao i običnoj domaćici, brojni spomenici u maloj varošici Beloj Palanci čuvaju istoriju ovog kraja od zaborava. Jedan od najznačajnijih spomenika koje ovo… »

Radnici niške Elektrodistribucije bez ugovora, plaćanje računa samo u Zetskoj

Južne vesti 01.09.2017
Zbog toga što su radnicima Elektrodistribucije koji rade preko agencije istekli ugovori o radu, kako kažu u ovom preduzeću, Nišlije će danas moći račune da plate jedino u glavnoj zgrade ovog preduzeća, u Zetskoj ulici. “Vanredno stanje” će… »

"Građanski front" pustio političke stranke niz Nišavu

Južne vesti 01.09.2017
Partijsko zapošljavanje, kupljene diplome, odlazak naših stručnjaka u inostranstvo, ali i problemi koji građani imaju sa “Elektrodistribucijom”, bile su teme o kojima se razgovaralo na tribini "Građanskog fronta", održanoj 31. avgusta na… »

“Mediana” predložila niže cene za odvoz smeća iz preduzeća i ustanova

Južne vesti 01.09.2017
Smanjenje cene za odvoz smeća od čak 20% za pravna lica, Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća Mediana predložio je Gradskom veću. Kako kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković, ukoliko Veće prihvati predlog, preduzetnici umanjene… »

Zbog Niškog polumaratona u subotu zatvoren saobraćaj u centru

Južne vesti 01.09.2017
Na ulicama Niša 2. septembra biće organizovan 21. polumaraton. U centru grada, kako kažu organizatori, biće zatvoren saobraćaj od 15 do 21 sat i preusmeren na druge ulice. U tom periodu vozila neće moći da prolaze kroz Voždovu ulicu od centra do… »