Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.09.2017

Počela školska godina: Novine u školama, štrajk prosvetara

N1 Info 01.09.2017
Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počela je danas, а u mnogim školama časovi će biti skraćeni zbog štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika. Kako je najavljeno, zbog štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika u… »

Grbić: I da smo izgubili, ne bih imao šta da kažem...

N1 Info 01.09.2017
Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je prezadovoljan posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj. Reprezentacija Srbije je do mesta među četiri najbolje ekipe na ‚Starom kontinentu‘ došla sa 3:0, a za plasman u… »

Federer jedva i do trećeg kola US Opena!

N1 Info 01.09.2017
Švajcarski teniser Rodžer Federer tek posle velike borbe u pet setova u duelu sa Rusom Mihailom Južnim plasirao se u treće kolo US Opena. Federer, koji je na turniru koji je osvajao pet puta postavljen za trećeg nosioca, slavio je sa 6:1, 6:7 (3:7)… »

Vučić: Uskoro veće nego ikad plate nastavnicima

N1 Info 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Majdanpeku da će nastavnici uskoro imati veće plate. Vučić je nakon obilaska Tehničke škole u Mаjdаnpeku, kojа je zаjedno sа Gimnаzijom "Mile Arsenijević Bаnderа", smeštenа u renovirаnoj… »

Trg maršala Tita preimenovan u Trg Republike Hrvatske

N1 Info 01.09.2017
Odbornici zagrebačke Gradske skupštine na maratonskoj sednici su, u ranim jutarnjim satima, većinom glasova doneli odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Odluka je doneta nakon duge i burne rasprave u kojoj su predstavnici… »

Prosvetari državi: Dosta je reči, hajdemo malo dela

N1 Info 01.09.2017
Časovi su danas bili skraćeni u više od 600 škola, a u gotovo 150 je zvonilo na svakih 45 minuta, ali se iz učionica izlazilo posle 30 minuta rada. Prosvetni radnici izašlisu na ulice 13 gradova i poručili da traže povratak dostojanstva prosvetnih… »

Od ponedeljka kažnjavanje zbog srednje brzine na auto-putu

N1 Info 01.09.2017
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da u ponedeljak, 4. septembra, počinje pribavljanje podataka o srednjoj brzini kretanja vozila na autoputevima na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe. "Mi ćemo od ponedeljka te podatke pribavljati od… »

Hina: Grabar Kitarović posvetiće se jačanju veza sa Srbijom

N1 Info 01.09.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u narednom periodu će se posvetiti jačanju veza sa Srbijom i zemljama regiona, a u oktobru bi trebalo da poseti Rusiju, javila je agencija Hina. Neimenovani izvor blizak kabinetu hrvatske predsednice rekao… »

Đorđević: Srbija spremna za novi priliv izbeglica

N1 Info 01.09.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da resorno ministarstvo teži da ojača i podstakne razvoj u oblasti antidiskriminacije i podrške ranjivim grupama, pre svega deci bez roditeljskog staranja… »

Zaev sa ambasadorkom Srbije: Iskreno prijateljstvo zemalja

N1 Info 01.09.2017
Makedonski premijer Zoran Zaev i ambasadorka Srbije Dušanka Divjak-Tomić ocenili su da između dve zemlje postoji iskreno prijateljstvo, kao i da postoje realni osnovi za produbljavanje odnosa. Zaev se sastao s ambasadorkom Srbije posle njenog povratka… »