Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 01.09.2017

U 607 škola širom Srbije skraćeni časovi zbog štrajka

Nova ekonomija 01.09.2017
Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počela je danas, a u 607 škola u Srbiji časovi su skraćeni na 30 minuta zbog štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika. Kako je saopšteno, u 149 škola zvono za kraj časa se… »

Raspisan tender: 'Galenika' se prodaje po početnoj ceni od jednog evra

Nova ekonomija 01.09.2017
Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas tender za prodaju 93,7 odsto kapitala beogradske farmaceutske kompanije Galenika po početnoj ceni od jednog evra. Obaveza kupca je da poveća osnovni kapital Galenike uplatom 25 miliona evra što će se… »

Brnabić: Razumem štrajk prosvetnih radnika, prethodna vlada je zatekla to stanje

Nova ekonomija 01.09.2017
Premijerka Ana Brnabić napominje da bez reforme obrazovanja Srbija ne može da ima održivi razvoj i rast. Do kraja septembra biće poznato za koliko će procenata biti povećane plate, a u prosveti će one biti veće nego pre krize, istakla je… »

Mihajlović: Radovi na Žeželjevom mostu kasne zbog vodostaja Dunava

Nova ekonomija 01.09.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u Novom Sadu da spajanje lukova Žeželjevog mosta ne kasni zbog problema na gradilištu već zbog vodostaja Dunava. Mihajlovićeva je tokom prethodne posete Novom… »

Radnici 'Goše' u ponedeljak počinju da rade

Nova ekonomija 01.09.2017
Štrajkački odbor fabrike Goša saopštio je danas da je današnji zbor radnika podržao odluku da fabrika u ponedeljak počne da radi. Na osnovu obećanja predstavnicima rukovodstva i predsedniku Štrajkačkog odbora u razgovorima 28. avgusta u… »

Vučić: Ne plašim se onih koji mi prete ubistvom ili da će mi urinirati po grobu

Nova ekonomija 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne plaši onih koji mu prete ubistvom ili da će mu "urinirati po grobu", a nadležnim organima je zamerio što ne reaguju na to i zatražio "da ga više ne štite". "Da je to neko drugi rekao za bilo… »

Sergej Trifunović: Jadna je država u kojoj sam ja neprijatelj broj jedan

Nova ekonomija 01.09.2017
Povod da Sergej Trufunović postane glavni "osumnjičeni" u nameri da izvrši "državni udar" i "atentat na predsednika", jeste njegov tvit od pre mesec dana u kojem je pisalo: "O kom bre ti BDP-u pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv… »

Stojan Čolakov novi generalni direktor Energoprojekta

Nova ekonomija 01.09.2017
Skupšina akcionara Energoproprojekt holdinga danas je razrešila generalnog direktora kompanije Vladimira Milovanovića i na njegovo mesto imenovala Stojana Čolakova, rečeno je Beti u Energoprojektu. Za predsednika Nadzornog odbora Energoprojekta… »

Zašto Aranđelovac nije “srpska Toskana“

Nova ekonomija 01.09.2017
Kako izgleda kada tri generacije, otac, sin i unuka, počnu od početka da gaje vinovu lozu i prave vino – sa čime se bore, čemu se nadaju, šta su im izazovi i da li se ponekad zapitaju „šta nam je ovo trebalo?". I zašto kažu da nam je u Srbiji… »

Sudija mora biti pošten i hrabar

Nova ekonomija 01.09.2017
Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije. Ono što je od najveće važnosti, a uopšte nije prisutno u javnosti, to je da i sama država ne ispunjava svoje obaveze i ne ponaša se u skladu sa vladavinom prava. Odatle se zapravo sve generiše… »