Izvor: PC Press arhiva vesti 01.09.2017

Toshiba povećala poslovne rizike

PC Press 01.09.2017
Toshiba je propustila da zaključi ugovor sa Western Digital-om u vezi sa prodajom NAND čipova, budući da je prekoračila rok za prihvatanje ponude koji je bio do 29. avgusta 2017. godine. To je dovelo u pitanje da li Toshiba može da ostane konkurentna… »

Platite obrok osmehom

PC Press 01.09.2017
Mušterije će u KFC-ovoj perjanici KPro, restoranu u Hangdžou na istoku Kine, moći da koriste opciju ‘Plati osmehom’ uz pomoć tehnologije prepoznavanja lica, a u cilju privlačenja generacije mlađih potrošača. Ant Financial i KFC su se… »

Kano kompjuterska oprema za decu

PC Press 01.09.2017
Šta ako deca žele da nauče više o tehnologiji, kako funkcioniše i da naprave uređaj za sebe? Britanski startup Kano hoće da promeni način na koji generacije razmišljaju o kompjuterima. Kano je DIY ili do it yourself (uradi sam), kompjuterska… »

Nintendo mora da plati deset miliona dolara za krađu patenta

PC Press 01.09.2017
Kompanija iLife Technologies Inc. je dobila deset miliona dolara u tužbi za kršenje patenta protiv Nintend-a. U sudskom procesu, koji je pokrenut 2013. godine, navedeno je da je Nintendo koristio iLife tehnologiju kada je stvarao svoje Wii daljinske… »

Veštačka inteligencija “napisala” novu knjigu iz serijala Igra prestola

PC Press 01.09.2017
Programer Zack Thoutt kreirao je tip veštačke inteligencije, koji pripada takozvanim rekurzivnim neuralnim mrežama (RNN), da bi napisao sledeći nastavak serijala „Pesme leda i vatre“ Džordža R. R. Martina. Neuralna mreža ima problema sa… »

I WikiLeaks postao žrtva hakerske grupe OurMine

PC Press 01.09.2017
Hakerska grupa OurMine, koja je sredinom ovog meseca izvršila napad na kablovsku mrežu HBO, je 31. avgusta na kratko preuzela web adresu WikiLeaks-a. Problem je brzo otklonjen, a oni koji su u svoj pretraživač tokom napada pokušali da unesu… »

IFA 2017: Lenovo konferencija – Virtuelna realnost, Moto X4, Star Wars…

PC Press 01.09.2017
O planovima kompanije Lenovo imali smo prilike da čujemo na sinoćnoj konferenciji, koja je u skladu sa novim stilom kompanije Lenovo, prštala od boja, svetlosnih efekata i dobre muzike. Pored nedavno predstavljenog Moto Z2 Force pametnog telefona… »

PC Press #246 od danas na svim nosačima lepih reči

PC Press 01.09.2017
Na kioscima je prvo izdanje magazina PC Press za sezonu automne/hiver. Za one koji još nisu obnovili bus-plus ili ih mrzi da pešače do trafike, digitalno izdanje je odmah tu, iza rutera. Upravljanje brigom o korisnicima sve više se prepušta… »

Preduzetnice izmislile muškog kolegu da bi mogle da posluju

PC Press 01.09.2017
Tehnološke kompanije su u poslednje vreme često kritikovane zbog seksističkih ispada, a jedan od slikovitijih primera je i priča o dve preduzetnice koje su morale da izmisle kolegu muškog pola, te ga potencijalnim finansijerima predstave kao jednog… »

Stiže nam microSD kartica najvećeg kapaciteta do sada

PC Press 01.09.2017
Danas je kompanija SanDisk po prvi put najavila micro SD karticu kapaciteta 400GB i počeće da se prodaje u septembru po ceni od 249,9 dolara. Nova microSD kartica omogućiće korisnicima da na nju uskladište 35 sati HD Full video snimaka, tako da ima… »