Izvor: Pravda arhiva vesti 01.09.2017

Lavrov otkriva: Evo kako Ameri komuniciraju sa Severnom Korejom!

Pravda 01.09.2017
Moskva tražiti nastavak pregovora o situaciji na Korejskom poluostrvu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govoreći pred studentima Moskovskog državnog univerziteta za međunarodne odnose. „Mi znamo da Amerikanci na nekim… »

Ustaštvo na velika vrata: Tito skinut sa zagrebačkog trga?!

Pravda 01.09.2017
Gradska skupština Zagreba, na maratonskoj sednici, odlučila da se promeni ime jednog glavnih trgova - Trg maršala Tita. Sada se on zove Trg Republike Hrvatske. Za takvu odluku glasalo je 29 poslanika gradske skupštine, dok je njih 20 bilo protiv… »

Brnabić: Razumem štrajk prosvetara, obrazovanje prioritet Vlade

Pravda 01.09.2017
Premijerka Ana Brnabić napominje da bez reforme obrazovanja Srbija ne može da ima održivi razvoj i rast. Do kraja septembra biće poznato za koliko će procenata biti povećane plate, a u prosveti će one biti veće nego pre krize, istakla je… »

Dačić opleo po Hrvatima: Velikosrpska agresija je...

Pravda 01.09.2017
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je priča o "velikosrpskoj agresiji" na Hrvatsku - velika laž. On je, prilikom uručenja ugovora za dodelu 302 paketa građevinskog materijala za izbeglice, koje imaju prebivalište na… »

Putin predlaže rešenje za severnu Koreju: Ovo što ste do sada radili je beznadežno!

Pravda 01.09.2017
Situacija na Korejskom poluostrvu se pogoršala i balansira na ivici velikog konflikta, probleme regiona treba rešavati dijalogom bez preduslova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. „Ne mogu da ignorišem situaciju na Korejskom poluostrvu koja… »

Vučić: Albanci ne mogu da ispoštuju dogovor

Pravda 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga, zbog pritiska Samoopredeljenja Aljbina Kurtina, te dodao da će Srbija insistirati na slučaju… »

Poslednje što će neprijatelj videti: Ovaj avion može da bude smrtonosno oružje Severne Koreje! (video)

Pravda 01.09.2017
Naizgled smešan avion "antonov An-2" mogao bi da bude najsmrtonosnije oružje Severne Koreje koje je nedavno testirao lider Severne Koreje Kim Džong-un. Nedavno su, naime, objavljeni snimci severnokorejskih padobranaca koji skaču iz dva transportna… »

Nemci prozivaju: Srbi u strahu, Putin bi da poništi sramotu!

Pravda 01.09.2017
Srbija se pribojava da će jednog dana ostati ostrvo usred zone NATO i pokušava da spreči pristup drugih balkanskih suseda, piše nemačka štampa. Beograd time igra u prilog geopolitičkih interesa Rusije, dodaje se. „Pobeda i smena vlasti mogući su… »

Zakulisne radnje kijeva i Zagreba: Planiraju proterivanje Rusa?!

Pravda 01.09.2017
Članovi radne grupe hrvatske vlade za saradnju Hrvatske i Ukrajine predstavili su Kijevu "hrvatski model uspešne i mirne reintegracije ukrajinske teritorije". Hina javlja da su članovi te radne grupe na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih… »

Šešelj: Nisam dobio poziv iz Haga

Pravda 01.09.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da nije dobio poziv da pred sudom u Hagu prisustvuje izricanju nove presude nakon uložene žalbe Tužilaštva. „Ništa nisam dobio i ne verujem da mi je sud nešto i poslao. Od njih nikakve… »